Diepenheim, volgens bewoners liefkozend 'het stedeke', is met 2.700 inwoners het kleinste stadje van Hof van Twente. Hier zijn kunst, cultuur en natuur onafscheidelijk met elkaar verbonden. Als centrum van beeldende kunst is Diepenheim zowel nationaal als internationaal een begrip. En wist je dat dit stedeke omringd wordt door maar liefst zes kastelen met bijbehorende landgoederen?

Populair in Diepenheim

 1. De Mölnhöfte

  Camping De Mölnhöfte ligt in een landelijke omgeving op twee kilometer afstand van het stedeke …

 2. Landgoed Warmelo

  Middeleeuws Kasteel uit 1339 in Diepenheim met opengestelde tuinen. In het verleden heeft …

 3. Hotel -restaurant´t Holt

  Hotel 't Holt is een gezellig familiehotel en bij uitstek de plek voor een heerlijke vakantie in …

 4. De Boomtuin

  Een unieke plaats, de boomtuin dichtbij de Schipbeek in Diepenheim. In een dikke boom is een …

Over Diepenheim

Liefde

Voor kunst en theater. Diepenheim is een heuse broedplaats voor kunstenaars en theatermakers. Je vindt hier een flink aantal galerieen, musea, ateliers en podia bij elkaar. Eind jaren tachtig ontstond Kunstvereniging Diepenheim, onderscheidend door de kwaliteit van de kunstwerken, de locatie en structuur van de vereniging. Kunstenaars experimenteren hier graag! Trots zijn de Diepenheimers ook op het eigen Drawing Centre. Dit centrum voor tekenkunst is van wereldklasse! Naast Diepenheim beschikken alleen Londen en New York over een vergelijkbaar Drawing Centre.

Koninklijke allure

Van oudsher heeft Diepenheim al een goede band met de Oranjes. Zo woonde de moeder van Prins Bernard jarenlang op kasteel Warmelo, waar haar kleindochters regelmatig kwamen logeren. Bewonder in het Oranjemuseum de meest uiteenlopende bezienswaardigheden, waaronder herinneringsborden, tegels, glazen en boeken over het Koninklijk Huis.

Picknicken in een boom

Diepenheim wordt omgeven door het karkateristieke coulisselandschap met weilanden, bossen, houtwallen, essen en vennetjes, de Regge, de Molenbeek en Schipbeek. Dichtbij havezate Westerflier vind je een 250 jaar oude linde met boven in een boomtuin. Elegant naar boven klimmen is kinderlijk eenvoudig via de trap langs de oude boomstam. En eenmaal boven geniet je van een subliem uitzicht. Nabij Herberg de Pol ligt de Stadsbleek, op deze historische plek werd vroeger gewassen, gedroogd en gebleekt. Zet al je zintuigen op scherp in de seringen-, vlinder- en wintertuin. De route die alle tuinen verbindt, is te verkrijgen bij de VVV.

Verhalen uit Diepenheim

 1. Doe-tips

  Eendenborst met pompoenmousse en peertjes

  geschreven door Bastiaan
 2. Doe-tips

  Glamping in de winter op Finspark Herikerberg

  geschreven door Lionne
 3. Doe-tips

  Yuna en Fieke door kasteelrijk Hof van Twente op roadtrip

 4. Columns

  Als ik toch eens een dichter was

  geschreven door Pieter
 5. Doe-tips

  Luxe kamperen: 4x glamping in Hof van Twente

  geschreven door Lionne

Evenementen in Diepenheim

Welkom in Diepenheim

Wil jij meer informatie over de mooiste plekjes, de leukste activiteiten en beste evenementen? Vind je het leuk om kennis te maken met échte Hof van Twentenaren? Stap dan even binnen bij het VVV Informatiepunt. Onze vriendelijke gastheren en -vrouwen vertellen er graag over. Ook over de best bewaarde geheimen van de Hof!

Toeristische informatie

Voorkom het had-ik-dát-maar-geweten-effect en stap binnen bij de VVV

Het dichtstbijzijnde VVV Informatiepunt is te vinden aan de Raadhuisstraat 8, als shop-in-shop bij Herberg de Pol. Bekijk de openingstijden.

De mooiste routes in Diepenheim

Ontdek Twente

Zin in actie en beleving? Genieten van de frisse buitenlucht en lekker aan de slag? Dan kom je aan je trekken in de Hof van Twente. Kies voor één van de prachtige wandel- of fietspaden, een mooie mountainbikeroute of een stoer ruiterpad.