Diepenheim, volgens bewoners liefkozend 'het stedeke', is met 2.700 inwoners het kleinste stadje van Hof van Twente. Hier zijn kunst, cultuur en natuur onafscheidelijk met elkaar verbonden. Als centrum van beeldende kunst is Diepenheim zowel nationaal als internationaal een begrip. En wist je dat dit stedeke omringd wordt door maar liefst zes kastelen met bijbehorende landgoederen?

Populair in Diepenheim

 1. Landgoed Warmelo

  Middeleeuws Kasteel uit 1339 in Diepenheim met opengestelde tuinen. In het verleden heeft …

 2. De Mölnhöfte

  Camping De Mölnhöfte ligt in een landelijke omgeving op twee kilometer afstand van het stedeke …

 3. Hotel -restaurant´t Holt

  Hotel 't Holt is een gezellig familiehotel en bij uitstek de plek voor een heerlijke vakantie in …

 4. Watermolen Den Haller

  Watermolen Den Haller is de oudste (1169) molen van Nederland boven de grote rivieren. De molen …

 5. De Boomtuin

  Een unieke plaats, de boomtuin dichtbij de Schipbeek in Diepenheim. In een dikke boom is een …

Over Diepenheim

Liefde

Voor kunst en theater. Diepenheim is een heuse broedplaats voor kunstenaars en theatermakers. Je vindt hier een flink aantal galerieën, musea, ateliers en podia bij elkaar. Eind jaren tachtig ontstond Kunstvereniging Diepenheim, onderscheidend door de kwaliteit van de kunstwerken, de locatie en structuur van de vereniging. De naam is ondertussen aangepast naar Drawing Centre Diepenheim. Kunstenaars experimenteren hier graag! Trots zijn de Diepenheimers op het eigen Drawing Centre. Dit centrum voor tekenkunst is van wereldklasse! Naast Diepenheim beschikken alleen Londen en New York over een vergelijkbaar Drawing Centre.

Koninklijke allure

Van oudsher heeft Diepenheim al een goede band met de Oranjes. Zo woonde de moeder van Prins Bernard jarenlang op kasteel Warmelo, waar haar kleindochters regelmatig kwamen logeren. Bewonder in het Oranjemuseum de meest uiteenlopende bezienswaardigheden, waaronder herinneringsborden, tegels, glazen en boeken over het Koninklijk Huis.

Picknicken in een boom

Diepenheim wordt omgeven door het karkateristieke coulisselandschap met weilanden, bossen, houtwallen, essen en vennetjes, de Regge, de Molenbeek en Schipbeek. Dichtbij havezate Westerflier vind je een 250 jaar oude linde met boven in een boomtuin. Elegant naar boven klimmen is kinderlijk eenvoudig via de trap langs de oude boomstam. En eenmaal boven geniet je van een subliem uitzicht. Nabij Herberg de Pol ligt de Stadsbleek, op deze historische plek werd vroeger gewassen, gedroogd en gebleekt. Zet al je zintuigen op scherp in de seringen-, vlinder- en wintertuin. De route die alle tuinen verbindt, is te verkrijgen bij de VVV.

Verhalen uit Diepenheim

 1. Doe-tips

  De Oale Roop over het koude platteland

  geschreven door Lionne
 2. Doe-tips

  Wandelen met de hond in Hof van Twente

  geschreven door Lionne
 3. Doe-tips

  Wandelen in en rondom Diepenheim

  geschreven door Lionne
 4. Doe-tips

  Speeltijd bij de vier leukste speeltuinen in Hof van Twente

  geschreven door Lionne
 5. Doe-tips

  Tips voor Hof van Twente in de regen

  geschreven door Lionne
 6. Doe-tips

  Luister de podcast

  geschreven door Lionne
 7. Doe-tips

  Luxe kamperen: 5x glamping in Hof van Twente

  geschreven door Lionne
 8. Columns

  En dan nu het weerbericht in de Hof

  geschreven door Arjen

Evenementen in Diepenheim

Welkom in Diepenheim

Wil jij meer informatie over de mooiste plekjes, de leukste activiteiten en beste evenementen? Vind je het leuk om kennis te maken met échte Hof van Twentenaren? Stap dan even binnen bij de Tourist Info. Onze vriendelijke gastheren en -vrouwen vertellen er graag over. Ook over de best bewaarde geheimen van de Hof!

Toeristische informatie

Voorkom het had-ik-dát-maar-geweten-effect en stap binnen bij de Tourist Info

De dichtstbijzijnde Tourist Info is te vinden aan de Raadhuisstraat 8, als shop-in-shop bij Herberg de Pol. Bekijk de openingstijden.

De mooiste routes in Diepenheim

Ontdek Twente

Zin in actie en beleving? Genieten van de frisse buitenlucht en lekker aan de slag? Dan kom je aan je trekken in de Hof van Twente. Kies voor één van de prachtige wandel- of fietspaden, een mooie mountainbikeroute of een stoer ruiterpad.