Luister de podcast

Leestijd 2 minuten 81 x bekeken

Leer het échte Twente kennen in de nieuwe podcastserie van Visit Twente. Wat maakt deze regio uniek en is Typisch Twents? Podcastmaker Reinout Meijer gaat in gesprek met Tukkers, over Tukkers. Je hoort in verschillende afleveringen bijzondere verhalen en interessante weetjes over de Tukkers. Luister je mee?

Luister de podcast

Luister hieronder naar de afleveringen of abonneer je (kosteloos) op de podcast via één van de platforms:

Aflevering 3: Twentse Lifestyle

Dat Tukkers hun eigen lifestyle hebben is geen geheim. Er wordt niet voor niets gezegd dat het een apart slag volk is. Reinout ontdekt bij Roetgerink Mode in Enter hoe de Tukker zich kleedt. In Diepenheim gaat hij in gesprek met inwoner en wethouder Hannie Rohaan. Reinout krijgt antwoord op de vragen waarom er in het stedeke zoveel kastelen zijn? Ze gaan naar Kasteel Warmelo en Huis Nijenhuis. Houd je wel van een feestje? Merlijn Dewasme vertelt je waar je moet zijn voor een toffe stapavond of typisch Twents feest.

Aflevering 2: Twentse kwaliteit

Reinout neemt een duik in de Regge en onderzoekt de typische Twentse kwaliteit. In Twente wordt volop samengewerkt en de Tukkers ondernemen op geheel eigen wijze. Maar altijd met oprechte aandacht voor elkaar en de omgeving. Hoe gaat dat? En wat levert het op? Ga op reis naar (Gastvrij) Wierden-Enter, breng een bezoekje aan familiebedrijf Mölke en verwonder je over een bijzondere levensstijl: slow living. Laat je meevaren op de Regge en hoor van Maurice Roetgering wat nou echt de Twentse kwaliteit is.

Aflevering 1: Tukker DNA

Reinout kruipt samen met rasechte tukker Adri Hemmink en streektaalfanaat Martin ter Denge in de huid van de Tukkers. Waarom is de Tukker zoals die is? Waar ligt de oorsprong? Hoe is de mentaliteit ontstaan en wat is de waarde van de streektaal? In deze aflevering neemt Reinout je mee naar Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek in Enschede. Verder beland je in Almelo en voel je de magie van de Tankenberg.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Doe-tips

  Tips voor Hemelvaartsdag in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 2. Doe-tips

  Luxe kamperen: 5x glamping in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 3. Doe-tips

  Waterplezier voor iedereen

  Geschreven door Lionne
 4. Columns

  En dan nu het weerbericht in de Hof

  Geschreven door Arjen

Tip je vrienden

facebook twitter