Met haar 1.500 inwoners lijkt Bentelo een rustig plattelandsdorpje, maar schijn bedriegt. Want wat heeft het veel te bieden! Kinderen voelen zich meteen thuis bij Kinderspeelboerderij ’t Höfke (zowel binnen als buiten) aan de Suetersweg. En een eindje verderop aan dezelfde straat vind je vleesboerderij Kleinsman. Stop hier voor een eerlijk stuk vlees uit eigen stal.

Populair in Bentelo

 1. Wijngaard Hof van Twente

  Wijngaard Hof van Twente is gelegen in Bentelo. Ontdek hier het wijnmaakproces en proef de …

Over Bentelo

Beuzels voetveer

Met droge voeten naar de overkant
Tussen Wijngaard Hof van Twente en een fraai bosperceel horend bij landgoed Twickel, stroomt de Hagmolenbeek. Een prachtige wandelroute langs het water doet je versteld staan van de beeldschone en afwisselende omgeving. Wat nog ontbrak was een brug of een pont om de beek over te steken en daar de wandelroute te vervolgen. Maar in het najaar van 2019 lukte het met inzet van de dorpsraad, de scouting en enkele timmermannen, om het hand aangedreven Beuzels voetveer in gebruik te nemen.

Streekproducten

Ie könt de leefde preuven in het glas
Wijngaard Hof van Twente is inmiddels internationaal bekend. In 2000 gingen de eerste druivenstokken de grond in. Tegenwoordig is de wijngaard ruim 5,5 hectare groot, verdeeld over drie locaties. Door de jaren heen hebben Ilse en Roelof Visscher vele internationale prijzen gewonnen met hun wijnen. Met eigen ogen zien hoe zij samen met hun team de Twente wijnen maken? Boek een rondleiding en sluit af met een proeverij.

In de ban van het witte goud
Afhankelijk van het weer, is het vanaf eind april tot Sint Jan (24 juni) genieten geblazen van het witte goud van Aspergeteler Slaghekke uit Bentelo. Hij teelt zijn asperges op humusrijke zandgrond en dit zorgt voor de ‘vetste’ exemplaren! Ga eens langs aan de Bentelosestraat 44 voor verse asperges en neem meteen eieren, slagersbeenham, saus, krieltjes, boter en wijn mee!

Kwekerij

Bloemen houden van mensen. In een kas van 3.500 m2 en op twee hectare grond rondom zijn bedrijf, kweekt Rik Visschedijk jaarlijks miljoenen bloemen. Van tulpen, zonnebloemen tot pioenrozen en snijhortensia’s. Ieder seizoen is er een andere teelt. Wist je bijvoorbeeld dat hier de tulpenschoof is ontwikkeld? Nieuwsgierig? Laat je rondleiden op afspraak, zie kwekerijvisschedijk.nl.

Verhalen & tips over Bentelo

 1. Columns

  Als Hof van Twente naast Hilversum lag, woonde ik in Diepenheim. Zeker weten!

  geschreven door Marijn
 2. Doe-tips

  Sprookjespad Bentelo

  geschreven door Lionne
 3. Doe-tips

  Winkelen in Hof van Twente. Ontdek hier de leukste winkels!

  geschreven door Lionne
 4. Doe-tips

  De Oale Roop over het koude platteland

  geschreven door Lionne
 5. Doe-tips

  Wandelen met de hond in Hof van Twente

  geschreven door Lionne

Evenementen in Bentelo

Welkom in Bentelo

Wil jij meer informatie over de mooiste plekjes, de leukste activiteiten en beste evenementen? Vind je het leuk om kennis te maken met échte Hof van Twentenaren? Stap dan even binnen bij de Tourist Info. Onze vriendelijke gastheren en -vrouwen vertellen er graag over. Ook over de best bewaarde geheimen van de Hof!

Toeristische informatie

Voorkom het had-ik-dát-maar-geweten-effect en stap binnen bij de Tourist Info

De dichtstbijzijnde Tourist Info is te vinden in het historische centrum van Delden, aan de Langestraat 19 (shop-in-shop bij The Readshop). Bekijk de openingstijden.