Het dorp Hengevelde is een uitstekende uitvalsbasis om Hof van Twente te verkennen. Regionaal staat dit dorp bekend om de ondernemersmentaliteit en het organisatietalent. Wist je bijvoorbeeld dat er in dit dorp met ruim 2.000 inwoners maar liefst 150 bedrijven zijn gevestigd? Samen zorgen ze voor meer dan 1.000 arbeidsplaatsen. Ondernemend volkje dus, dat met vereende krachten, indrukwekkende prestaties levert!

Populair in Hengevelde

 1. Ayurveda Twente

  Ayurveda Twente is een Ayurvedisch kuuroord gelegen in het hart van een beschermd bosgebied in …

 2. B&B Erve Groot Wegereef

  Op Erve Groot Wegereef kom je tot bloei! Als mens die (nog) afstand heeft tot de arbeidsmarkt en …

 3. Keuper

  Sinds 1979 worden er op de boerderij van Keuper streekproducten gemaakt. Er is begonnen met het …

 4. Melkgeitenbedrijf Veelers

  Bij Melkgeitenbedrijf Veelers beleef en ervaar je het platteland echt! Bekijk bijvoorbeeld de …

Een begrip

De jaarlijkse Zomerfeesten Hengevelde in juni zijn een begrip in de regio. Vele duizenden bezoekers genieten van live muziek op verschillende podia en in meerdere festivaltenten. Tijdens het eerste weekend is er ook een prominente rol weggelegd voor de autocross. Het tweede weekend wordt op zondag gedomineerd door spectaculair straattheater van Kunsten op Straat.

Fietsen en kuren

Voor fiets- en wandelliefhebbers is het uitstekend vertoeven in en rond Hengevelde. De Bolscherbeek (van Twentekanaal bij Goor tot St. Isidorushoeve) is een walhalla voor natuur- en vogelliefhebbers. Fiets ook eens naar het eeuwenoude landgoed Weldam, met het kasteel en de omliggende tuinen als middelpunt. Het landgoed bestaat uit bossen, akkers, weilanden, beken, monumentale huizen en boerderijen. In Boerderij Dennenoord aan de Goorsestraat 49, vind je kuuroord Ayurveda Twente. Met de weldadige arrangementen kom je volledig tot rust!

Het beste brood

Het bakken van ambachtelijk brood zit bij de familie Nollen in de genen. Van generatie op generatie wordt het doorgegeven, al bijna 100 jaar lang. In 2019 heeft Bakkerij Nollen de Kampioensbokaal gewonnen voor beste brood-, koek- én banketbakker tijdens de nationale BakkersVakWedstrijden! In Hof van Twente vind je de winkels van Bakkerij Nollen in Goor en Hengevelde. Ook bij de Spar in Diepenheim en bij Jumbo in Goor is vers brood, gebak en chocolade van Nollen te koop.

Verhalen uit Hengevelde

 1. Doe-tips

  Eendenborst met pompoenmousse en peertjes

  geschreven door Bastiaan
 2. Columns

  Hof van Twente, mijn Heimat

  geschreven door Annie
 3. Doe-tips

  Eropuit met de viervoeter

  geschreven door Lionne
 4. Doe-tips

  Geocachen in Hof van Twente

  geschreven door Lionne
 5. Doe-tips

  Wandelen nieuwe trend, ook in Hof van Twente

  geschreven door Lionne

Welkom in Hengevelde

Wil jij meer informatie over de mooiste plekjes, de leukste activiteiten en beste evenementen? Vind je het leuk om kennis te maken met échte Hof van Twentenaren? Stap dan even binnen bij het VVV Informatiepunt. Onze vriendelijke gastheren en -vrouwen vertellen er graag over. Ook over de best bewaarde geheimen van de Hof!

Toeristische informatie

Voorkom het had-ik-dát-maar-geweten-effect en stap binnen bij de VVV

Het dichtstbijzijnde VVV Informatiepunt is te vinden in het historische centrum van Delden, aan de Langestraat 19 (shop-in-shop bij The Readshop). Bekijk de openingstijden.