Delden is zo’n stadje, waar je keer op keer weer naartoe wilt als je er een keer geweest bent. In de sfeervolle straten vind je lokale winkels, galerieën en veel horeca. De monumentale waterpomp op het oude marktplein verklapt de sterke band tussen Delden en landgoed Twickel. Voor velen is Twickel een plek om tot rust te komen. In de schilderachtige straten is de invloed van vele generaties adellijke families duidelijk zichtbaar. Een groot deel van de stadskern dateert uit 1333, het jaar dat Delden stadsrechten kreeg. In de loop der jaren zijn veel gebouwen vakkundig gerestaureerd, hierdoor is de historie goed bewaard gebleven. In 2019 is Delden uitgeroepen tot schoonste winkelgebied van Nederland! En je parkeert hier nog steeds gratis voor de deur.

Populair in Delden

 1. Gasterij 't Oaldershoes

  Gasterij 't Oaldershoes is een gezellig restaurant in het historische centrum van Delden. Het …

 2. Zoutmuseum Delden

  Het Zoutmuseum, gelegen in het historische centrum van Delden, vertelt het complete verhaal over …

Over Delden
Camera

Smeuïg en interessant

Kom alles te weten over de geschiedenis van Delden tijdens de stadswandeling. Je ontdekt waarom er een duivelsrooster in de pastorietuin ligt, waar de oude stadspoorten stonden. Wie graaf Carel George van Wassenaer Opdam was en waarom Delden een Zoutmuseum heeft. Ga op pad met een lokale gids en verwonder je over de geschiedenis van Delden. Liever op eigen gelegenheid het stadje ontdekken? Bij de VVV is een route op papier beschikbaar.

Twickel als parel

Net buiten het centrum van Delden ligt kasteel Twickel: een particulier beheerd domein van 4.300 hectare groot, inclusief 150 boerderijen met traditionele erven (te herkennen aan de zwart-witte luiken). Het afwisselende landschap bestaat uit zacht glooiende akkers en weilanden, bossen en eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen met daartussen beekjes en houtwallen. Niet te missen is natuurlijk het imposante kasteel. Maak vanuit het historische centrum gebruik van de voetgangersbruggen! Ze verbinden het landgoed en stadshart op een mooie en opmerkelijke manier.

Proef Twente

Bij een bezoek aan Delden mag de Streekmarkt Twente niet ontbreken! Elke eerste zaterdag van de maand vind je hier verse producten van omliggende boerderijen. Slenter over de markt, proef de producten en hoor het echte verhaal direct van de producent. Je vindt de Streekmarkt in de tuin van de Oude Blasiuskerk.

Verhalen uit Delden

 1. Blog HofMarketing

  Koop in Hof van Twente

  geschreven door HofMarketing
 2. Columns

  Aan het woord: hoe is het om vrijwilliger bij de VVV te zijn?

  geschreven door Lieneke
 3. Columns

  Stadsgids in Delden

  geschreven door Fredien
 4. Columns

  Nieuwe kloten

  geschreven door Giny

Evenementen in Delden

Welkom in Delden

Wil jij meer informatie over de mooiste plekjes, de leukste activiteiten en beste evenementen? Vind je het leuk om kennis te maken met échte Hof van Twentenaren? Stap dan even binnen bij het VVV Informatiepunt. Onze vriendelijke gastheren en -vrouwen vertellen er graag over. Ook over de best bewaarde geheimen van de Hof!

Toeristische informatie

Voorkom het had-ik-dát-maar-geweten-effect en stap binnen bij de VVV

Het VVV Informatiepunt Delden is gevestigd als shop-in-shop in de Readshop, Langestraat 19 in het historische centrum. Bekijk de openingstijden.