Doe-tips

Wandelen nieuwe trend, ook in Hof van Twente

Geschreven door

Lionne

Leestijd 2 minuten 3527 x bekeken

De afgelopen maanden hebben heel veel mensen de wandelschoenen aangetrokken en lijkt wandelen populairder dan ooit. Een mooie route lopen is één van de weinige dingen die je in coronatijd nog veilig kunt doen, ook in Hof van Twente.

Uit onderzoek van Wandelnet blijkt dat veel Nederlanders meer zijn gaan wandelen, zowel dichtbij huis als in andere gebieden. Er wordt vooral gewandeld om fit te blijven, te ontspannen en natuurbeleving.

Tubantia ging in gesprek met wandelaars op de mooie Deldener Esch en maakte er een mooi artikel van: tijdens het wandelen glijdt alle spanning van mij af en hier vergeet je zelfs dat er corona is.

Met het Wandelnetwerk Twente (totaal 3.000 km) stel je simpel (ook online via de planner) een eigen route samen. Er zijn zowel lange als korte wandelroutes gemaakt met ieder hun eigen kleur. Combineer verschillende kleuren en maak zo je eigen route. Is het ergens druk? Dan kun je eenvoudig ergens anders starten en elkaar zo de ruimte geven en veilig wandelen.

Wat je ook wilt, bos, open land of langs het water, er is keus genoeg in Hof van Twente.

Ook zijn er kant-en-klare routes met verschillende afstanden, zoals Langs de Regge in Goor, de Umfassungsweg over landgoed Twickel in Delden, de cultuurhistorische Kerkepaden-Tichelroutes bij Markelo of een stadswandeling in Diepenheim. Routebeschrijvingen zijn via de webwinkel te verkrijgen.

Wij zijn benieuwd waar jij het liefst wandelt in Hof van Twente. Deel foto's van jouw wandeling op social media met #visithofvantwente.

Wandelen in Hof van Twente: Midwinterwandeling Delden
Wandelen in Hof van Twente: Midwinterwandeling Delden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Lionne

Hi, ik ben Lionne. Opgegroeid in Diepenheim. Ik schrijf graag over Hof van Twente om mensen te inspireren en te overtuigen om een bezoek aan Markelo, Diepenheim, Goor, Hengevelde, Bentelo of Delden te brengen.

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Doe-tips

  Koningsdag vier je in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 2. Doe-tips

  Sprookjespad Bentelo

  Geschreven door Lionne
 3. Doe-tips

  Traditie: kniepertjes bakken

  Geschreven door Lionne
 4. Doe-tips

  Kerstmarkten in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter