Zo mooi, zo puur; echt verrukkelijk! Markelo is één van de oudste dorpen in Twente. Typerend voor het landschap zijn de opvallend glooiende essen. Deze vijf heuvels lenen zich uitstekend voor wandel-, fiets- en ruiterroutes. Rond Markelo vind je vooral agrarische buurtschappen, waar moderne bedrijfsvoering is gekoppeld aan eeuwenoude tradities. In het midden van Markelo, in het gezellige dorpshart, vind je rond de Romaanse kerk winkels en horeca waar het fijn vertoeven is!

Populair in Markelo

 1. Landgoed Weldam

  Landgoed Weldam is één van de grotere landgoederen van Oost-Nederland. De tuinen zijn …

 2. Erve Meenderinkboer

  Aan de voet van de Markeloseberg ligt Erve Meenderinkboer. Voor de paardensportliefhebbers biedt …

 3. Camping Bergzicht

  Camping Bergzicht ligt in het buitengebied van Markelo aan de voet van de Herikerberg. De …

Over Markelo

Van ver te zien

Vanaf de Markeloseberg zie je de toren van de oude Martinuskerk al snel opdoemen. Naast de kerktoren vallen ook de wieken van de Molenvan Buursink op. Dit rijksmonument uit 1836 is de beklimming meer dan waard! Ook de televisietoren is een waar herkenningspunt voor veel mensen. De toren is maar liefst 148 meter hoog, staat een klein beetje uit het lood en is te vinden in het buitengebied.

De paden op

De Kerkepaden-Tichelroute rondom Markelo is indrukwekkend. Je komt langs loopgraven, gedenkplekken en het provinciaal monument voor gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De wandelroute Twentse Wallen werd door ervaren wandelaars in 2018 als mooiste van Nederland beoordeeld via wandelzoekpagina.nl. Onderweg geniet je van prachtige vergezichten!

Luister naar de herder

Net buiten Markelo vind je het voor fietsers en wandelaars goed toegankelijke natuurgebied De Borkeld. Hier liggen heidevelden waar je stil van wordt! Grafheuvels, prachtige glooiingen met hier en daar een jeneverbes (kwakel in het Twents). Schapen in de verte, een koekoek en verder... helemaal niets! Met een beetje geluk tref je de herder aan bij de Schaapskooi. Stop even en luister naar zijn mooie verhalen.

Verhalen uit Markelo

 1. Blog HofMarketing

  Update corona 13 oktober: effect op activiteiten in Hof van Twente

  geschreven door HofMarketing
 2. Blog HofMarketing

  Tijd om te kleuren

  geschreven door HofMarketing
 3. Blog HofMarketing

  Tips voor de herfstvakantie

  geschreven door HofMarketing
 4. Blog HofMarketing

  Koop in Hof van Twente

  geschreven door HofMarketing
 5. Tukker top 5

  De Tukker Top 5 van Lodewijk Fluttert, beter bekend als DJ Bakermat.

Evenementen in Markelo

Welkom in Markelo

Wil jij meer informatie over de mooiste plekjes, de leukste activiteiten en beste evenementen? Vind je het leuk om kennis te maken met échte Hof van Twentenaren? Stap dan even binnen bij het VVV Informatiepunt. Onze vriendelijke gastheren en -vrouwen vertellen er graag over. Ook over de best bewaarde geheimen van de Hof!

Toeristische informatie

Voorkom het had-ik-dát-maar-geweten-effect en stap binnen bij de VVV

VVV Informatiepunt is te vinden aan de Goorseweg 1, als shop-in-shop bij het Infocentrum Markelo. Bekijk de openingstijden.

Download hier Wegwijs in Markelo 2020, een super handig boekje met informatie over attracties, horeca en evenementen. Je kunt het boekje ook gratis afhalen bij het VVV Informatiepunt en ondernemers in Markelo.