In het hart van de gemeente Hof van Twente ligt de grootste kern met 12.000 inwoners. Al in 1263 kreeg Goor stadsrechten en het draagt de bijnaam 'het Twentse Haagje'. Altijd leuk om even te shoppen in het centrum of gezellig een terrasje te pakken. Al wandelend vertellen de vrijwilligers van Historisch Goor je graag meer over de lokale geschiedenis. De route voert deels langs de Regge door Goor en andere mooie plekjes, waaronder de imposante graftombe van Thomas Ainsworth. Deelnamen kan elke woensdag in juni, juli en augustus om 14 uur vanaf het station en op afspraak.

Populair in Goor

 1. Aan de Stegge gebouw

  Het is eigenlijk niet te missen, het bijzondere kantoorgebouw van de ADS Groep aan de rand van …

 2. Grand Café de Zon

  Grand Café de Zon ligt in het Twentse Goor en kent een rijke historie. Al sinds 1885 kun je …

Hoofdrol in de textiel

Goor speelde een hoofdrol in de regionale textielindustrie. De Engelsman Thomas Ainsworth heeft in Goor de eerste weefschool in Twente opgericht. In het voormalig stationsgebouw aan de Stationslaan, herbergt het Goors Historisch Museum een schat aan informatie over dit rijke textielverleden. Er staan oude weefgetouwen opgesteld, kabinetten en vitrines met oud linnengoed en kleding en accessoires van de streekdracht (1850-1960). Een bezoek is absoluut de moeite waard!

De douane te glad af

Naast de imposante Braakmolen vind je Klompenmuseum 't Oale Ambacht. Hier ontdek je hoe kleine smokkelaars vroeger de douane om de tuin wisten te leiden. De collectie bestaat uit internationale klompen en schoenen, een verzameling handgereedschappen en oude machines. Vrijwilligers late het je graag zien!

Aan de Regge

Het riviertje de Regge is van groot belang geweest voor het karakter en de ontwikkeling van Goor. Zo liepen er diverse takken langs en door de stad. De wandeling Reggeloop Goor voert langs de oevers en vertelt over de levendige historie van de stad die al in 1263 stadsrechten kreeg.

Verhalen uit Goor

 1. Doe-tips

  Tips voor Hemelvaartsdag in Hof van Twente

  geschreven door Lionne
 2. Columns

  Als Hof van Twente naast Hilversum lag, woonde ik in Diepenheim. Zeker weten!

  geschreven door Marijn
 3. Doe-tips

  Winkelen in Hof van Twente. Ontdek hier de leukste winkels!

  geschreven door Lionne
 4. Doe-tips

  De Oale Roop over het koude platteland

  geschreven door Lionne
 5. Doe-tips

  Wandelen met de hond in Hof van Twente

  geschreven door Lionne

Goor op de kaart

Evenementen in Goor

Welkom in Goor

Wil jij meer informatie over de mooiste plekjes, de leukste activiteiten en beste evenementen? Vind je het leuk om kennis te maken met échte Hof van Twentenaren? Stap dan even binnen bij het VVV Informatiepunt. Onze vriendelijke gastheren en -vrouwen vertellen er graag over. Ook over de best bewaarde geheimen van de Hof!

Toeristische informatie

Voorkom het had-ik-dát-maar-geweten-effect en stap binnen bij de Tourist Info

De dichtstbijzijnde Tourist Info is te vinden aan de Grotestraat 147, als shop-in-shop bij Joos Wonen & Kado's. Bekijk de openingstijden.