In het hart van de gemeente Hof van Twente ligt de grootste kern met 12.000 inwoners. Al in 1263 kreeg Goor stadsrechten en het draagt de bijnaam 'het Twentse Haagje'. Altijd leuk om even te shoppen in het centrum of gezellig een terrasje te pakken. Al wandelend vertellen de vrijwilligers van Historisch Goor je graag meer over de lokale geschiedenis. De route voert deels langs de Regge door Goor en andere mooie plekjes, waaronder de imposante graftombe van Thomas Ainsworth. Deelnamen kan elke woensdag in juni, juli en augustus om 14 uur vanaf het station en op afspraak.

Populair in Goor

 1. Grand Café de Zon

  Grand Café de Zon ligt in het Twentse Goor en kent een rijke historie. Al sinds 1885 kun je …

 2. Aan de Stegge gebouw

  Bijzonder kantoorgebouw in de stijl van de beroemde Oostenrijkse architect Hundertwasser. …

 3. 't Doktershuuske

  Overnachten in een voormalige dokterspraktijk? Vanaf augustus 2019 kan dit in Goor. Deze luxe en …

Hoofdrol in de textiel

Goor speelde een hoofdrol in de regionale textielindustrie. De Engelsman Thomas Ainsworth heeft in Goor de eerste weefschool in Twente opgericht. In het voormalig stationsgebouw aan de Stationslaan, herbergt het Goors Historisch Museum een schat aan informatie over dit rijke textielverleden. Er staan oude weefgetouwen opgesteld, kabinetten en vitrines met oud linnengoed en kleding en accessoires van de streekdracht (1850-1960). Een bezoek is absoluut de moeite waard!

De douane te glad af

Naast de imposante Braakmolen vind je Klompenmuseum 't Oale Ambacht. Hier ontdek je hoe kleine smokkelaars vroeger de douane om de tuin wisten te leiden. De collectie bestaat uit internationale klompen en schoenen, een verzameling handgereedschappen en oude machines. Vrijwilligers late het je graag zien!

Aan de Regge

Het riviertje de Regge is van groot belang geweest voor het karakter en de ontwikkeling van Goor. Zo liepen er diverse takken langs en door de stad. De wandeling Reggeloop Goor voert langs de oevers en vertelt over de levendige historie van de stad die al in 1263 stadsrechten kreeg.

Verhalen uit Goor

 1. Blog HofMarketing

  Update corona 13 oktober: effect op activiteiten in Hof van Twente

  geschreven door HofMarketing
 2. Blog HofMarketing

  Tijd om te kleuren

  geschreven door HofMarketing
 3. Blog HofMarketing

  Tips voor de herfstvakantie

  geschreven door HofMarketing
 4. Blog HofMarketing

  Koop in Hof van Twente

  geschreven door HofMarketing
 5. Columns

  Nieuwe kloten

  geschreven door Giny

Evenementen in Goor

Welkom in Goor

Wil jij meer informatie over de mooiste plekjes, de leukste activiteiten en beste evenementen? Vind je het leuk om kennis te maken met échte Hof van Twentenaren? Stap dan even binnen bij het VVV Informatiepunt. Onze vriendelijke gastheren en -vrouwen vertellen er graag over. Ook over de best bewaarde geheimen van de Hof!

Toeristische informatie

Voorkom het had-ik-dát-maar-geweten-effect en stap binnen bij de VVV

Het dichtstbijzijnde VVV Informatiepunt is te vinden op het Weversplein, als shop-in-shop bij LekkerLeuk. Bekijk de openingstijden.