Het centrum van stad Delden is aangewezen als beschermd stadsgezicht. De Stadskern dateert uit 1333 toen Delden haar Stadsrechten kreeg. Het is al vanaf 1322 een levendig winkelcentrum. De vele zelfstandige ondernemers maken een bezoek aan dit bijzondere stadje tot een welkom genoegen. Ook de 19 horecazaken maken het vertoeven tot een waar feest.

Het gratis parkeren, de goede openbare voorzieningen zoals het spoor, de bus en slechts 2 minuten gelegen vanaf de snelweg A35 maken het voor een ieder makkelijk te bereiken.

Overal is de band met Kasteel Twickel. Monumenten met historische waarde zijn o.a. de Museumboerderij de Wendezoele, de Noordmolen, de Houtzaagmolen, het Zoutmuseum, de Oude Blasiuskerk en de Nieuwe Blasiuskerk. Delden telt ook diverse galerieen en er zijn tal van evenementen.

Stadswandeling Delden
Neem deel aan de stadswandeling door Delden en laat je alles vertellen over historie! Van 2 mei t/m 31 oktober iedere donderdag om 13.30 uur. Vertrek is vanaf het VVV Informatiepunt Delden. Reserveren is niet nodig. Groepen altijd op afspraak gedurende het hele jaar.

De Stadswandeling Delden is te koop voor €2,95 bij het VVV Informatiepunt Delden aan de Langestraat 29 in Delden en via de webwinkel. Wilt u deelnemen aan een stadswandeling? Dan kunt u zich melden bij het VVV informatiepunt, gevestigd in de Readshop.

Kerkenpad Delden
In het centrum van Delden staan twee prachtige kerken, elk met een eigen historie en bijzondere kenmerken. Deze zomer gaat het VVV Gidsenteam Delden graag met u op pad om u rond te leiden en het verhaal over deze religieuze gebouwen te vertellen. Het Kerkenpad Delden bestaat uit twee wandelingen en is beschikbaar voor groepen. Meer info via de VVV.

Kunststappen Delden
Kunststappen Delden bewijst dat Delden een kunstminnend stadje is. Je ontdekt de meest bijzondere kunstwerken. Ook kunst waar je normaal gesproken snel aan voorbij loopt, omdat dit op de grond of tussen de straatklinkers is geplaatst. De gids laat het je graag zien! Informeer bij de VVV naar de mogelijkheden.

Toeristische informatie

VVV Informatiepunt Delden

Langestraat 19, 7491AA Delden

Welkom in Delden! VVV Informatiepunt Delden informeert je graag over o.a. evenementen, attracties, eten en drinken en de overnachtingsmogelijkheden in Delden.

Aankomende evenementen

in Delden