Evenementen in Hof van Twente

Koningsdag Goor

met o.a. Oranje-toertocht

Locatie
Centrum

Koningsdag wordt in Goor uitbundig gevierd met diverse activiteiten waaronder de Vrijmarkt, muziek en dans. En natuurlijk de hele dag vertier en vermaak in de Goorse horeca. Tot in de kleine uurtjes.

Koningsdag Delden

Locatie
VVV Informatiepunt Delden, Delden

De Oranjevereniging Delden is er weer klaar voor! Jij ook? De organisatie heeft een leuk en gevarieerd programma samengesteld voor jong en oud!

Koningsdag Markelo

Locatie
De Haverkamp, Markelo

Koningsdag wordt ook in Markelo uitbundig gevierd! De oranjevereniging in Markelo organiseert verschillende activiteiten voor de inwoners van Markelo en andere belangstellenden.

Koningsdag Hengevelde

met fietstocht

Zaterdag 27 april is het zover, Koningsdag! Café 't Kooltje en de Bistro de Kolenbrander organiseert dit jaar weer diverse activiteiten voor jong en oud.

Koningsdag Diepenheim

Locatie
BinnensteBuitenBos, Diepenheim

Jeugd- en Jongerenwerk Diepenheim houdt zaterdag 27 april zijn jaarlijkse Koningsactiviteiten. Een leuk ochtend-programma voor onze jongste leden met hun ouders en grootouders. ’s Middags is er wederom een uitdagende route voor alle mensen die ons mooie land op de fiets willen bewonderen.

Etalageroute Markelo

Aanvang
Locatie
Centrum, Markelo

In samenwerking met de Markelose ondernemers gaat de Kunststichting Markelo diverse etalages in het centrum opfleuren met schilderijen, foto’s en beelden van lokale (amateur)kunstenaars. Dit jaar zullen de etalages in het teken staan van kermis.

Knutselen in de Blokhut

CactusOase

Aanvang
Locatie
Belevingspark CactusOase, Ruurlo

Deze dagen kan er in de Blokhut in Belevingspark CactusOase worden geknutseld. Kinderen kunnen een potje schilderen in indianenkleuren, kijkdozen knutselen, maskers maken en nog veel meer.

Jubileumexpositie Old Deep'n

Aanvang
Locatie
Ottenhuis, Diepenheim

Expositie met ansichtkaarten van Herman Bruil, schilderijen over Diepenheim van Jan Bannink en Gerard J. Bos, maquette van de watermolen, film over watermolen Den Haller en verder meerdere historische attributen.

Tentoonstelling: Women of Japan

Aanvang
Locatie
Museum No Hero, Delden

Vanaf zondag 24 februari presenteert Museum No Hero de nieuwe tentoonstelling Women of Japan. Uit verschillende Nederlandse musea en prove-collecties komen bruiklenen naar Delden om het fascinerende verhaal te vertellen van het leven van Japans vrouwen gedurende de laatste drie eeuwen.

Tentoonstelling: Sensing Traces

Alexandra Roozen

Aanvang
Locatie
Drawing Centre Diepenheim, Diepenheim

Kunstvereniging Diepenheim presenteert met trots de nieuwe solotentoonstelling Sensing Traces van beeldend kunstenaar Alexandra Roozen.

Tentoonstelling: (Dis)connection

Aanvang
Locatie
Kunstvereniging Diepenheim, Diepenheim

Kunstvereniging Diepenheim en de Jindřich Chalupecký Society (Tsjechië) presenteren de groepstentoonstelling (Dis)connection, met installaties, sculpturen en videowerken van dertien internationale kunstenaars.

Andy Warhol in Museum No Hero

iedereen 15 minuten beroemd

Aanvang
Locatie
Museum No Hero, Delden

De schilderijen en zeefdrukken van verpakte producten en alledaagse objecten – Campbell’s soepblikken en de gestileerde portretten van 20e-eeuwse beroemdheden - maken Andy Warhol onvergetelijk. Maar meer nog dan zijn kunst was het zijn levensstijl die hem iconisch maakte. Fotografen als David McCabe, Billy Name, Steve Schapiro, Thomas Hoepker en Ron Galella legden het turbulente leven van de legendarische Warhol in de New Yorkse underground scene vast.

Eierexpositie bij Huis Verwolde

Aanvang
Locatie
Huis Verwolde, Laren

De hele maand april zijn er prachtige versierde eieren te zien bij Huis Verwolde in een bijzondere eierexpositie. De getoonde collectie komt uit het bezit van de Stichting van Versierde Eieren. De totale collectie omvat ruim 800 eieren, een flink deel is tijdens de expositie te zien.

Koningsdag Bentelo

Oranjefeest

Aanvang
Locatie
Centrum

Op zaterdag 27 april 2019 organiseert HV Bentelo wederom het Oranjefeest op het Burgemeester Buijvoetsplein.

Fietstocht Koningsdag Bentelo

Aanvang
Locatie
Sport- en Gemeenschapscentrum De Pol, Bentelo

Op Koningsdag gaat om 12.30 uur de fietstocht van start door de Hof van Twente. Een mooie fietstocht van ca. 30 kilometer.

Delden hef Talent

Aanvang
Locatie
Stadscentrum het Parochiehuis, Delden

Op koningsdag staat er een podium van het Parochiehuis 's middags vol met Delden talent. De Oranjevereniging Delden e.o. organiseert dan de talentenshow Delden hef talent!