Doe-tips

Traditie: kniepertjes bakken

Geschreven door

Lionne

Leestijd 1 minuten 6092 x bekeken

Het wafelijzer sist al, de koekjes zijn in de maak. Een echte traditie hier is het bakken van kniepertjes en nieuwjaarsrolletjes voor Oud & Nieuw. En zelfgebakken zijn ze toch echt het allerlekkerst!

Maar wat wordt er nu eigenlijk gebakken? Kniepertjes of nieuwjaarsrolletjes? Een kniepertje is een plat wafeltje welke wordt geknepen tussen het wafelijzer. Wordt de wafel met een houten stokje tot een rolletje gedraaid, dan heet het een nieuwjaarsrolletje.

Traditioneel eet je in december de platte kniepertjes, terwijl vanaf Nieuwjaarsdag de rolletjes worden gepresenteerd. De achterliggende gedachte is dat in december het oude jaar volledig is ontvouwen, terwijl op Nieuwjaarsdag het rolletje het onbekende jaar symboliseert.

2023 komt langzaam ten einde, we “rollen” alvast door naar het nieuwe jaar.

Zelf aan de slag
Je kunt natuurlijk nieuwjaarsrolletjes kopen in de supermarkt, maar die zijn lang zo lekker niet als zelfgemaakte volgens ons recept. Bekijk hier het recept.

Tip: vergeet niet om slagroom te halen, dan zijn de nieuwjaarsrolletjes nog lekkerder!

Kniepertjes bakken
Kniepertjes bakken

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Lionne

Hi, ik ben Lionne. Opgegroeid in Diepenheim. Ik schrijf graag over Hof van Twente om mensen te inspireren en te overtuigen om een bezoek aan Markelo, Diepenheim, Goor, Hengevelde, Bentelo of Delden te brengen.

Meer verhalen uit Hof van Twente

  1. Columns

    Paasvuren in Hof van Twente, gezellig en warm!

    Geschreven door Evelyn
  2. Doe-tips

    De beste tips voor Pasen

    Geschreven door Lotte
  3. Doe-tips

    Sprookjespad Bentelo

    Geschreven door Lionne
  4. Doe-tips

    Kerstmarkten in Hof van Twente

    Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter