Evenementen in Hof van Twente

Deldense Sportweek 2019

Locatie
Diverse locaties in Delden, Delden

Wil je graag eens op een ongedwongen manier sporten? Doe dan mee aan de vierde editie van de Deldense Sportweek! Ook dit jaar heeft de stichting Sportplezier Hof van Twente een leuk programma samengesteld.

Snorrewind Trofee dagen

Locatie
Manege Snorrewind, Markelo

Er wordt individueel gestreden in de dressuur en springen om de Snorrewind Trofee. Daarnaast kunnen ruiters zich als viertal opgeven, waarbij de proeven verkleed gereden worden.

Wandeltocht Markvelde

Aanvang
Locatie
't Lammershoes, Diepenheim

Op zondag 16 juni vindt de jaarlijkse vrienden wandeltocht weer plaats. Er zijn in totaal vijf afstanden die gelopen kunnen worden.

Expositie Stoevelaar Goor

met Michel van Dijk

Aanvang
Locatie
Woonzorgcentrum de Stoevelaar, Goor

In Woonzorgcentrum de Stoevelaar worden met regelmaat exposities georganiseerd. De werken van Michel van Dijk zijn tot en met 2 september te bezichtigen.

Unexpected artworks

MIKC-Perron 1

Aanvang
Locatie
Perron 1 | Kunststation Delden, Delden

Dit werk is een experiment met water, een materiaal dat 'vormloos' is en daardoor de vorm aanneemt van hetgeen waarmee het is omgeven. Hoewel het grootste deel van onze fysieke wereld kan worden verklaard door natuur-wetten, kan ik de wereld om me heen niet echt bevatten.

Vaderdag bij Belevingspark Cactus Oase

Aanvang
Locatie
Belevingspark Cactus Oase, Ruurlo

Alle vaders worden vandaag in het zonnetje gezet, omdat het Moederdag is! Alle vaders mogen na hun wandeling door het Cactuspark, een gratis cactusje uitzoeken.

Zandsculpturen

bij Kasteel Warmelo

Aanvang
Locatie
Landgoed Warmelo, Diepenheim

Kuifje, Kruimeltje en Harry Potter en nog 20 andere figuren zijn vanaf dinsdag 30 april tot en met zondag 6 oktober te bewonderen als zandsculptuur in de Engelse tuin rondom Kasteel Warmelo. Tien top kunstenaars uit diverse landen hebben eraan meegewerkt!

Women of Japan

Tentoonstelling

Aanvang
Locatie
Museum No Hero, Delden

Vanaf zondag 24 februari presenteert Museum No Hero de nieuwe tentoonstelling Women of Japan. Uit verschillende Nederlandse musea en prove-collecties komen bruiklenen naar Delden om het fascinerende verhaal te vertellen van het leven van Japans vrouwen gedurende de laatste drie eeuwen.

Andy Warhol in Museum No Hero

iedereen 15 minuten beroemd

Aanvang
Locatie
Museum No Hero, Delden

De schilderijen en zeefdrukken van verpakte producten en alledaagse objecten – Campbell’s soepblikken en de gestileerde portretten van 20e-eeuwse beroemdheden - maken Andy Warhol onvergetelijk. Maar meer nog dan zijn kunst was het zijn levensstijl die hem iconisch maakte. Fotografen als David McCabe, Billy Name, Steve Schapiro, Thomas Hoepker en Ron Galella legden het turbulente leven van de legendarische Warhol in de New Yorkse underground scene vast.

Bastienne Kramer - FLASHFORWARD

Tentoonstelling

Aanvang
Locatie
Kunstvereniging Diepenheim, Diepenheim

Ruimtevullende installaties, sculpturen en interventies in de architectuur van de Kunstvereniging zorgen voor een even dwingende als ontwrichtende presentatie. Met trots presenteert Kunstvereniging Diepenheim de eerste overzichtstentoonstelling van Bastienne Kramer: FLASHFORWARD.

Clouded Matter

Tentoonstelling

Aanvang
Locatie
Drawing Centre Diepenheim, Diepenheim

Op zaterdag 25 mei tot en met zondag 1 september is de tentoonstelling: Clouded Matter te bezichtigen bij Drawing Centre Diepenheim.

Festivent

bij Huis Verwolde

Aanvang
Locatie
Huis Verwolde, Laren

Zin in een leuk en verrassend uitje? Bezoek dan in het weekend van 15 en 16 juni hét Festivent bij Huis Verwolde. Je wordt gegarandeerd getrakteerd op een flinke dosis entertainment en de leukste activiteiten, met op de achtergrond het imposante Huis Verwolde.

Vaderdag bij Huis Verwolde

Aanvang
Locatie
Huis Verwolde, Laren

Vandaag worden alle vaders in het zonnetje gezet bij Huis Verwolde. Vaders krijgen een gratis kop koffie of thee in onze theeschenkerij.

Jet-ski wedstrijd

Recreatieplas 't Grasbroek

Aanvang
Locatie
Camping 't Grasbroek, Bornerbroek

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni is van 12:00 tot 17:00 uur een jet-ski wedstrijd op het water van het Grasbroek in Bornerbroek.

Foto- Expositie Zout

Aanvang
Locatie
Zoutmuseum Delden, Delden

Foto's en fotobewerkingen gemaakt door leden van de fotobond, Nederlands centrum vrijtijds fotografen. Zout gezien door de lens van creatieve fotografen.

Zomerconcert Cultuurvrienden Oude Blasius Delden

Met Trio Clara de Vries (sopraan), Adriaan Stoet (viool) en Harold Kooij (piano)

Aanvang
Locatie
Grote of Oude Blasiuskerk, Delden

Voor de tweede keer op het podium van de Blasiuskerk! Het vorige concert van Clara de Vries, Adriaan Stoet en Harold Kooij was kwaliteitsvol en memorabel. Deze keer belooft het opzwepend, swingend, verstild en romantisch te worden!