Evenementen in Hof van Twente

Streekmarkt Twente

Proef het echte Twente

Aanvang
Locatie
Grote of Oude Blasiuskerk, Delden

Proef de lekkerste producten van eigen bodem op de Streekmarkt Twente, elke eerste zaterdag van de maand bij de Oude Blasiuskerk in het historische centrum van Delden.

Women of Japan

Tentoonstelling

Aanvang
Locatie
Museum No Hero, Delden

Vanaf zondag 24 februari presenteert Museum No Hero de nieuwe tentoonstelling Women of Japan. Uit verschillende Nederlandse musea en prove-collecties komen bruiklenen naar Delden om het fascinerende verhaal te vertellen van het leven van Japans vrouwen gedurende de laatste drie eeuwen.

Tentoonstelling: Sensing Traces

Alexandra Roozen

Aanvang
Locatie
Drawing Centre Diepenheim, Diepenheim

Kunstvereniging Diepenheim presenteert met trots de nieuwe solotentoonstelling Sensing Traces van beeldend kunstenaar Alexandra Roozen.

Tentoonstelling: (Dis)connection

Aanvang
Locatie
Kunstvereniging Diepenheim, Diepenheim

Kunstvereniging Diepenheim en de Jindřich Chalupecký Society (Tsjechië) presenteren de groepstentoonstelling (Dis)connection, met installaties, sculpturen en videowerken van dertien internationale kunstenaars.

Streekmarktconcert

Quartet Temperament

Aanvang
Locatie
Grote of Oude Blasiuskerk, Delden

Het Quartet Temperament is gevormd in het najaar van 2018 door verschillende studenten van het ArtEz Conservatorium te Zwolle. De naam Temperament komt van de verschillende persoonlijkheden en achtergronden van de muzikanten

Toeristische Markt

tijdens de Streekmarkt Twente

Aanvang
Locatie
Rondom de Oude Blasius, Delden

Weet je eigenlijk wel wat er allemaal te doen is in de (Hof van) Twente? Laat je op deze toeristische markt informeren over allerlei activiteiten voor een leuke dag uit met of zonder overnachting!

Eierexpositie bij Huis Verwolde

Aanvang
Locatie
Huis Verwolde, Laren

De hele maand april zijn er prachtige versierde eieren te zien bij Huis Verwolde in een bijzondere eierexpositie. De getoonde collectie komt uit het bezit van de Stichting van Versierde Eieren. De totale collectie omvat ruim 800 eieren, een flink deel is tijdens de expositie te zien.

Expositie Kruisweg Hofkerk

Aanvang
Locatie
Hofkerk, Goor

Maandenlang hebben ze er aan gewerkt, mensen van binnen en van buiten de kerk. Veertien kunstenaars (amateur en professioneel) uit Hof van Twente legden hun ziel en zaligheid in het maken van een Kruisweg in 14 staties.

Stadswandeling Delden

met gids

Aanvang
Locatie
VVV Informatiepunt Delden, Delden

Waar hebben de oude stadspoorten gestaan? Wie was graaf Carel George van Wassenaer Obdam? Het antwoord op deze vragen en nog veel meer, kun je verwachten als je deelneemt aan de Stadswandeling door het historische centrum van Delden.

Kidsrun Diepenheim

Aanvang
Locatie
Centrum, Diepenheim

Op zondag 7 april wordt de zesde editie van de Kastelenloop Diepenheim gehouden. Een dag eerder op zaterdag 6 april wordt voor alle kinderen van alle basisscholen in Gemeente Hof van Twente voor de derde keer de kidsrun georganiseerd. Ook basisschoolkinderen die buiten Hof van Twente naar school gaan, zijn van harte welkom om zich in te schrijven!

Bachwerkplaats

presenteert unieke vertolking van Johannes Passion

Aanvang
Locatie
Johanneskerk, Diepenheim

Op 6 en 7 april presenteren het samengestelde ensemble van Bachwerkplaats Diepenheim en enkele topsolisten de unieke vertolking van dit ontroerende meesterwerk, die enkel in Goor en Diepenheim te horen zal zijn.