Bachwerkplaats

Op 6 en 7 april presenteren het samengestelde ensemble van Bachwerkplaats Diepenheim en enkele topsolisten de unieke vertolking van dit ontroerende meesterwerk, die enkel in Goor en Diepenheim te horen zal zijn.

In de Bachwerkplaats te Diepenheim repeteerden de afgelopen weken diverse musici gezamenlijk voor de aanstaande Johannes Passion. Het samengestelde koor en orkest staan voor de uitvoering van deze compositie van J.S. Bach onder leiding van dirigent Yt Nicolai.

Johannes Passion
De Johannes Passion is een oratorium over het lijdens- en sterfverhaal van Jezus. Voor het grootschalig geestelijk werk volgde Bach vrijwel letterlijk de teksten van het Evangelie van Johannes in de Lutherse vertaling. De Passion vertelt in het eerste deel over de gevangenneming van Jezus en de verloochening door Petrus. Het tweede deel behandelt het Romeinse proces voor Pilatus, de landvoogd van Judea, en parallel daaraan loopt het verhaal waarin Jezus tot koning gekroond wordt. In vergelijking met de bekende Matthäus Passion is het muzikaal wat feller, directer en minder gepolijst, waarbij de ingetogen momenten ronduit indrukwekkend zijn. Het belooft een meeslepend drama, waarbij de emoties intens worden beleefd, een bijzonder concert dat je live moet ervaren.

Kaartverkoop
De uitvoeringen vinden plaats op zaterdag 6 april om 19.30 uur in de Johanneskerk te Diepenheim (generale repetitie) en op zondag 7 april om 15.30 uur in de Hofkerk in Goor (let op: dit is een gewijzigde locatie). Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur, maar om zeker te zijn van een plek bestelt u de kaarten vooraf online. Toegangskaarten voor de generale op zaterdagavond zijn verkrijgbaar via www.diepenheim.nl. Kaarten voor de uitvoering op zondagmiddag zijn verkrijgbaar via www.dereggehof.nl. De uitvoering van de Johannes Passion van Bach is een initiatief van de samenwerkende culturele instellingen de Heerlijckheid Diepenheim en de Reggehof in Goor.

Of bekijk de website www.diepenheim.nl

Wanneer

Prijzen

  • € 17,50 Entreeprijs

Locatie

Johanneskerk en Hofkerk

Tip je vrienden

facebook twitter