Stadswandeling Delden

met gids

prijs
€ 4,00
locatie
VVV Informatiepunt Delden, Delden

Waar hebben de oude stadspoorten gestaan? Wie was graaf Carel George van Wassenaer Obdam? Het antwoord op deze vragen en nog veel meer, kun je verwachten als je deelneemt aan de Stadswandeling door het historische centrum van Delden.

Op oude kaarten is te zien hoe Delden zich ontwikkelde binnen middeleeuwse verdedigingswallen. De geschiedenis van Delden gaat echt voor je leven als je luistert naar de uitleg van één van de enthousiaste gidsen.

Individuele wandelingen Van mei tot en met oktober wordt er door het pittoreske centrum van Delden iedere donderdag een interessante rondleiding georganiseerd. Al wandelend langs de historische panden, neemt een lokale gids je mee door de rijke geschiedenis van het stadje. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan de Oude Blasiuskerk niet (o.v.v. bijzondere diensten), waar zich het epitaaf van Frederik van Twickelo uit 1545 bevindt. Een boeiende tour voor zowel bezoekers als Deldenaren, die graag meer over hun woonplaats willen weten. De stadswandeling start om 13.30 uur bij het pompmonument op de Markt en duurt ongeveer 90 minuten. De kosten bedragen € 4,- per persoon.

Rondleidingen voor groepen Je kunt met een eigen groep onder leiding van een gids een stadswandeling op maat boeken bij het VVV Informatiepunt Delden. Neem vrijblijvend contact op met het VVV Informatiepunt Delden, info@vvvhofvantwente.nl of tel. 074-3766363.