Pelgrimsroute tussen Goor en Markelo

Vanuit de Protestantse gemeenten Goor en Markelo is in Hof van Twente een pelgrimsroute ontwikkeld. Deze route, die de Hofkerk in Goor en de Martinuskerk in Markelo verbindt, voert langs de plek van het oude bedevaartsoord op de Hemmel.

Pelgrimeren is van alle tijden. Mensen gaan op weg naar een bijzondere bestemming. Vroeger ging men op pad vanuit religieuze motieven, tegenwoordig ligt de aanleiding veel diverser. De kern van pelgrimeren is hetzelfde gebleven; op weg gaan vanuit een verlangen onderweg iets te ervaren, iets te vinden. Rust, zingeving, eigen verdieping en de ontmoeting met andere mensen.

De Protestantse Gemeenten Goor en Markelo hebben daarom in Hof van Twente een pelgrimsroute ontwikkeld, die langs de plek van het oude bedevaartsoord op de Hemmel loopt. Op de naast gelegen heuvel de Hulpe is een aantal jaar geleden een Mariakapel gebouwd. De route doet ook een aantal plekken aan waarin duurzaamheid centraal staat, zoals de Reggetuin, natuurontwikkeling de Hemmel, het Natuurbos van Scouting Goor en de Reggesprong. De route is in verschillende variaties en afstanden te lopen. In de routebeschrijving worden bovengenoemde plekken beschreven en daarnaast biedt de beschrijving op verschillende plekken vragen voor persoonlijke bezinning en mediatie.

De route is te downloaden via:
Pelgrimsroute Goor en Markelo