Columns

Topsporter Maarten ter Hofte

Geschreven door

Lionne

Leestijd 3 minuten 2759 x bekeken

Topsporter Maarten ter Hofte Hij mag zichzelf dan geen BN-er voelen; Maarten ter Hofte (18) is wel degelijk een bekend gezicht in de Hof en omstreken. Toen zijn benen hem niet meer konden dragen (hij werd geboren met Spina Bifida, zoals hij uitlegt op z’n eigen website), ontdekte Maarten dat zijn talent lag in rolstoeltennis. Ambities en dromen heeft deze jonge Hof van Twentenaar te over.

Maarten, wat betekent sport voor jou?

Nou,… sport betekent álles voor mij. Mijn droom is spelen op Grand Slams, paralympische spelen en nummer 1 van de wereld worden in rolstoeltennis. Roger Federer is mijn grote voorbeeld; sportief gezien én als mens. Mijn allereerste toernooi was Knokke Zoute Open in 2018 en die won ik! Verder Les Petit As 2021. Een wereldkampioenschap, dat door corona niet zo genoemd mocht worden omdat daardoor deelname beperkt was. Maar, ik heb deze kampioenschapstitel toch maar mooi op mijn naam staan! Daar ben ik trots op.

Maarten ter Hofte
Maarten ter Hofte

Je kunt niet altijd winnen, hoe ga je daarmee om?

Ooh, ik baal echt als het minder gaat. En hoe ik ook probeer om dat gevoel om te zetten in een positieve vibe, dat lukt niet altijd... Tegenslag incasseren hoort erbij. Zonder falen geen succes. Gelukkig heb ik professionals om me heen die me goed begeleiden.

Als topsporter ben je veel onderweg met al die trainingen en toernooien. Hoe vind je dat?

Ik vind het niet erg om vaak van huis te zijn, omdat ik dan doe wat ik het allerleukste vind: tennissen! Met mijn tennisvrienden deel ik dezelfde passie. Dat schept een band. Samen hebben we veel lol. Eigenlijk ben ik ook best veel in de Hof te vinden hoor. Zo loop ik stage op de tennisbaan in Markelo. De tennisbaan in Goor blijft mijn favoriete plek, al kom ik er niet zo vaak meer, vanwege mijn trainingen in Amstelveen. Alle support uit Hof van Twente is erg fijn. Het Hofweekblad volgt mij en ik ben blij met mijn fans en sponsoren die mij volgen via social media en mijn website maartenterhofte.nl.

En met je rolstoel? Hoe werkt dat voor jou in Hof van Twente?

Wonen in de Hof is goed! Ik kan hier alles vinden en doen en je kunt mij regelmatig op het station vinden om naar het Johan Cruijffcollege te gaan. Met de rolstoel kan ik zelfstandig met de trein reizen. Dat vind ik heeeel fijn. De meeste winkels en openbare ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. Smalle en scheve stoepen zijn minder handig. Als er dan ook nog containers of reclameborden op staan, wordt het helemaal lastig.

Van 10 tot en met 12 juni zijn de Special Olympics in Twente en is het tennistoernooi in Hof van Twente. Ben je daar nog bij betrokken?

Ik heb al een clinic rolstoeltennis gegeven. Het is echt een geweldig initiatief! Dit soort evenementen zijn belangrijk om te laten zien dat mensen met een beperking deel uitmaken van de maatschappij. Als je een beperking hebt kijken mensen vaak anders naar je. Ik merk het als ik gebruik maak van mijn rolstoel, terwijl ik heel gewoon ben! Nu blijk ik toevallig ergens heel goed in te zijn. Het lijkt of mensen daardoor gemakkelijker contact met mij maken. Daar geniet ik van, maar ik gun alle mensen met een beperking die aandacht en aanspraak. Ik hoop anderen te inspireren om te sporten met óf zonder beperking. En, misschien nog wel belangrijk: we hebben allemaal wel iets, dus laten we mensen accepteren zoals ze zijn.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Lionne

Hi, ik ben Lionne. Opgegroeid in Diepenheim. Ik schrijf graag over Hof van Twente om mensen te inspireren en te overtuigen om een bezoek aan Markelo, Diepenheim, Goor, Hengevelde, Bentelo of Delden te brengen.

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Columns

  De ‘riekdom’ van er zijn voor mekaar

  Geschreven door Paul
 2. Columns

  Als Hof van Twente naast Hilversum lag, woonde ik in Diepenheim. Zeker weten!

  Geschreven door Marijn
 3. Doe-tips

  Koningsdag vier je in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 4. Columns

  Markelo, waar toerisme en thuiskomen samenkomen!

  Geschreven door Anita

Tip je vrienden

facebook twitter