Columns

Rust en ruimte als fantastische basis

Geschreven door

Moniek

Leestijd 3 minuten 1470 x bekeken

Column | Moniek Kleinsman

Rust en ruimte als fantastische basis

Opgroeien in Bentelo op de boerderij, was een absoluut voorrecht en een bijzondere vorm van rijkdom. Dat durf ik wel te stellen. De rust, de prachtige natuur, de ruimte om jezelf te mogen zijn… Het heeft mij zeker geholpen om, ondanks tegenslagen die ik ook had, een gelukkig en dankbaar mens te zijn. Die nuchtere basis van thuis, relativeren en doorzetten is een basis waar ik altijd op terug kan vallen. Dankjewel pap en mam! En nu ik binnenkort zelf moeder mag worden, geef ik dat gevoel van rijkdom graag door.

OLYMPISCH NIVEAU
Jarenlang heb ik getraind als schaatser en álles opzijgezet voor dat ene doel: deelnemen aan de Olympische Winterspelen in Turijn. Met maar één doel voor ogen, heb ik alles gegeven om dat te bereiken. En met succes! Ook al zat een olympische medaille er helaas niet in, toch ben ik tot op de dag van vandaag trots dat ik me tussen de topatleten van de wereld heb mogen begeven. Ik heb er veel van geleerd. Ook hoe fijn het was om altijd weer thuis te kunnen komen in Twente op de boerderij. Daar waar een kop thee belangrijker was dan dat de tuin er tiptop bij lag. Wat is dat een super basis!

NIEUWE UITDAGIN
Opgegroeid als boerendochter kreeg ik een belangrijke levensles van huis uit mee: relativeren en doorzetten. Dit hielp me om het ‘gewone leven’ na Turijn snel weer op te pakken. Ik rondde mijn studie verpleegkunde af en kreeg de kans om aan de slag te gaan als gezond heids- en leefstijlcoach in het bedrijfsleven. Een nieuwe uitdaging waarin het me lukte om mijn topsport-ervaring en kennis als verpleegkundige perfect te combineren.

STATENLID
Korte tijd daarna volgde een verrassend verzoek. Of ik me wilde inzetten als Provinciaal Statenlid bij het CDA. Inmiddels vier jaar later, en net weer herkozen, weet ik dat dit één van de beste keuzes in mijn leven is geweest. Dankzij mijn ervaring als topsporter en als leefstijlcoach, weet ik hoe belangrijk het is om kansen te pakken.

KOM NAAR HOF VAN TWENTE
Vanuit mijn rol wil ik mensen perspectief bieden, stimuleren en zorgen dat ze lekker in hun vel zitten. De omgeving Hof van Twente is hier bij uitstek geschikt voor! Rust, gastvrijheid, wonderschone natuur op een plek waar je altijd jezelf mag zijn. Ik gun het iedereen om dat heerlijke gevoel zelf te ervaren!

De column van Moniek staat in het Magazine Hof van Twente 2019

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Moniek

Moniek Kleinsman is opgegroeid in Bentelo. Ze is voormalig langebaanschaatser en Nederlands Kampioen All Round 2004. Tegenwoordig is Moniek Provinciaal Statenlid CDA.

Meer verhalen uit Hof van Twente

 1. Doe-tips

  Sprookjespad Bentelo

  Geschreven door Lionne
 2. Doe-tips

  Traditie: kniepertjes bakken

  Geschreven door Lionne
 3. Doe-tips

  Kerstmarkten in Hof van Twente

  Geschreven door Lionne
 4. Doe-tips

  Winkelen in Hof van Twente. Ontdek hier de leukste winkels!

  Geschreven door Lionne

Tip je vrienden

facebook twitter