Net buiten het centrum van Delden ligt landgoed Twickel: een particulier beheerd domein van 4.300 hectare groot, inclusief 150 boerderijen met traditionele erven. Je herkent ze aan de zwart-witte luiken. Het afwisselende landschap bestaat uit zacht glooiende akkers en weilanden, bossen en eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen met daartussen beekjes en houtwallen. Niet te missen is natuurlijk het imposante kasteel. Maak vanuit Delden gebruik van de twee nog bijna nieuwe voetgangersbruggen over de N346. Ze verbinden het landgoed en stadshart op een mooie en opmerkelijke manier.

Ook op landgoed Twickel

 1. Noordmolen Twickel

  De Noordmolen op landgoed Twickel is een watermolen van meer dan 650 jaar oud en Twickels oudste …

 2. Moestuin kasteel Twickel

  Naast de tuinen van Twickel ligt aan de Twickelerlaan 11 te Ambt Delden de ommuurde moestuin. …

 3. Houtzaagmolen Twickel

  De Twickeler Houtzaagmolen werd in 1771 in opdracht van Carel George Graaf van Wassenaer Obdam …

Umfassungsweg

De Umfassungsweg omarmt het unieke landschap van landgoed Twickel. Zo ontdek je al keuvelend de verscheidenheid en schoonheid van het Twentse landschap. De wandelroute is ca. 11 km en verbindt het landgoed met het centrum van Delden. De houten palen met UW wijzen je de weg.

Viervoeters

Honden zijn vrijwel overal welkom op landgoed Twickel, als ze aangelijnd zijn. Maar wist je dat er op het landgoed twee plekken zijn aangewezen als losloopgebied? Tegenover het kasteel en aan de kant van Borne. Lees er hier meer over.

Binnenkijken

De kolossale deuren van kasteel Twickel gaan niet zo heel vaak open voor publiek. Dus zorg dat je erbij bent als het zover is. De gids leidt je in ruim een uur rond door de mooiste vertrekken van het kasteel: de salons, de eetzaal met een prachtig gedekte tafel, de bibliotheek en de imposante keuken in het onderhuis.

Verhalen uit Hof van Twente

 1. Columns

  Stadsgids in Delden

  geschreven door Fredien
 2. Columns

  Softijs en kastanjes

  geschreven door Sander
 3. Columns

  Rust en ruimte als fantastische basis

  geschreven door Moniek
 4. Route-tips

  Fietsen in Twente: een rondje dwars door het groen langs Landgoed Twickel

 5. Route-tips

  De mooiste wandelroutes in Delden en Diepenheim om Twente te ontdekken

Landgoed Twickel op de kaart