Voor een geslaagde picknick heb je niet zoveel nodig. Vaak is leuk gezelschap, lekker eten en drinken, mooi weer en een plek in de natuur waar je ongestoord kunt picknicken al voldoende. In Hof van Twente hebben we veel geschikte picknickplekken. Speciaal voor jou hebben we de beste picknickmanden op een rijtje gezet, lichten we de mooiste plekken uit en delen we een aantal routes.
Ongestoord genieten in de natuur
Meisjes-op-een-bankje

Om ook in de toekomst te kunnen blijven picknicken, vragen we je om een aantal regels in acht te houden. Blijf op de paden, heb respect voor de natuur, het landschap en de toegangsregels om de schoonheid van de omgeving te behouden. Laten we met elkaar op het volgende letten:

 • Vanwege de droogte is roken en open vuur/bbq-en sterk verboden.
 • Laat je afval niet achter in de natuur, neem dit mee als er geen prullenbak is.
 • Ga voordat je weggaat naar het toilet, in de natuur zijn geen toiletten
 • Ga niet in een weiland zitten met hoog gras: dit is een verstoring voor bepaalde diersoorten zoals reekalfjes of hazen.
 • Houd honden aan de lijn (als het geen losloopgebied is). Honden kunnen namelijk andere diersoorten verstoren.

Een fijne picknick gewenst!

Picknicken in Hof van Twente op de kaart

Hof van Twente

daagt je uit!

Vele kilometers goed begaanbare paden liggen voor je klaar. Kies voor een flinke wandeltocht of uitdagende fietsroute. Eén of meerdere dagen, alles kan. Je kunt heel eenvoudig zelf een route samenstellen door knooppunten te combineren of te kiezen voor een pasklare route. Ongetwijfeld kom je op plekken waar je nog nooit eerder geweest bent...

De beste picknickmanden

 1. De Poppe’s Box

  De Poppe’s Box

  Geniet van meer dan 10 gerechten om samen te delen als voorgerecht of als borrelhap. Ook zeer geschikt voor als picknick onderweg!

  1. Restaurant de Poppe
  2. 34,50 per persoon
 2. Nick’s Picknick

  Nick’s Picknick

  Chef Nick van De Zwaan Delden heeft een goed gevulde picknickbox samengesteld. Met onder andere een olijfje, kaasje, wrap, worst, sandwich, quiche, wijntje en jus ‘d orange.

  1. De Zwaan Delden
  2. 15,00 per persoon