Routes

Zin in actie en beleving? Genieten van de frisse buitenlucht en lekker aan de slag? Dan kom je aan je trekken in de Hof van Twente. Kies voor één van de prachtige wandel- of fietspaden, een mooie mountainbikeroute of een stoer ruiterpad.

Plan je eigen route

met Routenetwerken Twente

Hof van Twente daagt je uit!

Afwisselende fietsroutes
Vele kilometers, goed begaanbare fietspaden liggen voor je klaar om ontdekt te worden. Stel een eigen route samen door de prachtige natuur met het vernieuwde Fietsnetwerk Twente of kies een themaroute zoals bijvoorbeeld de befaamde Zes kastelen Fietsroute Diepenheim. In Delden, Diepenheim, Goor en Markelo wordt jaarlijks een fiets4daagse georganiseerd die openstaat voor deelname. En als je wilt, huur je een fiets bij één van de fietsverhuurbedrijven in de Hof, dus laat je eigen fiets gerust thuis!

Wandelend aan de kuier
Niets zo gezellig en inspirerend als samen aan de wandel. Maak gebruik van het vernieuwde Wandelnetwerk Twente (totaal 3.000 kilometer). Zo stel je in de Hof van Twente heel eenvoudig een prachtige route samen. Ga je voor gemak en succes verzekerd? Kies dan een kant-en-klare themaroute, één van de Ommetjes, de Kerkenpaden-Tichelroute Markelo of de Umfassungsweg op Landgoed Twickel.

Uitdagende mountainbikeroutes
Zet een tandje bij en ontdek de fraai aangelegde mountainbikeroutes in de Hof van Twente: de Twickelroute in Delden is 70 km. lang en de MTB-route in Markelo telt 30 km. Mooie slingerpaden met uitdagende singletracks door de prachtige natuur. Absolute aanraders! Beide routes zijn onderdeel van het Mountainbikenetwerk Twente en goed bewegwijzerd.

Eropuit met paard, pony of ezel
Ook pony- en paardenliefhebbers voelen zich in hun element in de Hof van Twente. Met behulp van het Paardrijnetwerk Twente, is het samenstellen van een eigen buitenrit opeens heel eenvoudig. Er is altijd wel een startpunt bij jou in de buurt. Al eens gedacht aan het huren van een paard, pony of ezel? Dat kan voor een dag of langer bij manege Snorrewind in Markelo. Ook bij Manege en kampeerboerderij De Barlo is het fijn rijden. Boek een B&B bij Erve Meenderinkboer of huur daar een bungalow en doe mee aan het ruiterkamp.