Erve Hartgerink

Echt even weg, ben je bij Erve Hartgerink. Gelegen in het buitengebied van Markelo, een gezellig plaatsje in het mooie Twente. De ideale bestemming om heerlijk te wandelen, te fietsen of gewoon te genieten van de prachtige natuur.

Vanaf het erf wandel of fiets je zo het natuurgebied de Borkeld in, waar je kunt genieten van alle rust en ruimte die het Twentse landschap te bieden heeft. Aan de andere kant van het erf heb je een prachtig uitzicht over het karakteristieke Essenlandschap waar je in de ochtend of vroege avond zo maar verrast kunt worden door reeën of hazen die spelend over de weilanden rennen.

Het erf beschikt over diverse accommodaties voor met zijn tweeën, het gezin, de familie, klas of team. Zo is er een ruime groepsaccommodatie, een prachtig natuurhuisje, diverse themakamers en camperplekken. De accommodaties zijn het gehele jaar door te huren, zodat je altijd ‘echt even weg’ kunt.

Voor elke generatie is er van alles te beleven!
• Zo is er een groot speelveld met voetbalgoals, een basket, volleybalnet en diverse speeltoestellen
• Een gezellige huiselijke binnenruimte met diverse sport- en spelmogelijkheden
• Een heerlijke buitenplaats om te barbecueën of een kampvuur te maken
• Op loopafstand van het erf ligt het zwembad de vijf heuvels
• En op korte reisafstand zijn er diverse attracties en bezienswaardigheden

Groepsaccommodatie
De groepsaccommodatie is geschikt voor groepen tot 60 personen. Deze is voorzien van twee separate sanitaire blokken en beschikt over een ruime eetzaal, gezamenlijke ruimte met bar en keuken. Buiten is er veel ruimte om er samen een geweldige tijd van te maken. Daarnaast is er een groot speelveld met volleybalnet, basketbalpaal en voetbalgoals, een vuurplaats en mooie plekken om te wandelen of te fietsen. In overleg kunnen er daarnaast diverse activiteiten en workshops georganiseerd worden.

Natuurhuisje 't Oetzicht
Het sfeervolle, vrijstaande 6 persoons natuurhuisje staat op een unieke plek en geheel vrij op het recreatie erf. Het dankt zijn naam 't Oetzicht aan, hoe kan het ook anders, het schitterende uitzicht over de Es. Vanaf het huisje wandel of fiets je zo het natuurreservaat de Borkeld in. De ideale omgeving om heerlijk van en met elkaar te genieten.

De woning zelf is van alle gemakken voorzien. Een fijne woonkamer met tv en Wi-Fi, keuken, badkamer en drie slaapkamers. Naast de woning bevindt zich een kleine schuur voor het opbergen van de fietsen en aan de voorkant van het natuurhuisje bevindt zich een ruim terras met grasveld, waar vanaf je van 't Oetzicht kunt genieten!

N.B. Zowel binnen als buiten zijn er het hele jaar door diverse sport-, spel en workshop mogelijkheden voor jong en oud.

Camperplekken
Op het erf bevinden zich zes prachtige verharde camperplekken met elektriciteitsaansluiting en gratis Wi-Fi. Vanaf de camperplekken kijk je uit op het speelveld met daarachter het mooie Essenlandschap. Als gast kun je gebruik maken van alle voorzieningen op het erf, waaronder de twee grote sanitaire blokken en keuken in de groepsaccommodatie. Ook is er een leegput op het erf aanwezig. Tip: bestel eens een lekker ontbijt op bed of maak gebruik van de wasservice!

Themakamers budgettip
Een tweetal slaapzalen van de ruime groepsaccommodatie zijn omgetoverd tot themakamers voor het gezin. Stuk voor stuk om heerlijk in weg te dromen. Zo kun je lekker luieren aan zee in de strandkamer of je midden in de natuur wanen in de boskamer. De kamers zijn geschikt voor 4 personen en uiteraard kan er ook een campingbedje bijgeplaatst worden. Gasten die verblijven in een van de themakamers kunnen gebruik maken van de ruim opgezette sanitaire blokken in de groepsaccommodatie en natuurlijk genieten van alle mogelijkheden die het erf te bieden heeft. In de kamer zelf is een grote eethoek en compacte koffie-/theehoek aanwezig inclusief koelkast. Waar wenselijk kun je gebruik maken van de ontbijtservice of buffetmogelijkheden op het erf.

Natuurhuisje en themakamers

Natuurhuisje 't Oetzicht

De vakantiewoning mag met zekerheid ‘natuurhuisje’ heten. Deze woning ’t Oetzicht is prachtig gelegen middenin de natuur. Deze omgeving zal je elke dag verrassen. Zo kunnen er in de vroege ochtend of avond zo maar reeën te spotten zijn vanuit de woning, spelende hazen of kleine tuinvogels die even komen buurten.

Een ideale omgeving dus om heerlijk te genieten, te fietsen, te wandelen of gewoon plaats te nemen op je eigen vakantieterras…

Themakamers

De slaapzalen van onze ruime groepsaccommodatie zijn speciaal voor dit seizoen omgetoverd tot themakamers voor het gezin. “Stuk voor stuk om heerlijk in weg te dromen”. De themakamers hebben een fijn uitzicht op het groen en zijn elk standaard voorzien van één masterbed, 2 losse bedden, opbergruimte voor kleding, een ruime eethoek en koffiecorner met koelkast.

Wanneer je met 6 personen wenst te komen kan er een extra stapelbed geplaatst worden.

De gasten van de themakamers kunnen gebruik maken van de ruim opgezette sanitaire blokken in deze voormalige groepsaccommodatie. Ook is er een ruime spelletjeszaal aanwezig. Mocht het weer even tegenzitten. Buiten vind je een groot speelveld, met volop sport- en spelmogelijkheden.

Groepsaccommodatie

Er samen met jouw groep een leuke tijd van maken? Dan ben je van harte welkom op recreatie erf de Zwemkolk.

Onze groepsaccommodatie biedt zeker niet alleen een plek om te slapen. Of je nu met jouw (school)klas, (sport)club, vereniging, kerkgenootschap of familie komt; We zorgen er samen met jou voor dat jouw uitje een succes wordt!

Bel gerust om te overleggen of kom een keertje langs om te kijken.

Meer dan slapen

Onze ruime groepsaccommodatie is geschikt voor groepen tot 60 personen, met de mogelijkheid om extra bedden bij te plaatsen. De accommodatie is voorzien van twee separate sanitaire blokken en beschikt over een ruime eetzaal/ gezamenlijke ruimte met bar en keuken.

Ook buiten is er veel ruimte om er samen een geweldige tijd van te maken. We hebben een fantastisch terras, om samen heerlijk te tafelen. Een groots speelveld met volleybalnet, basketbalpaal en voetbalgoals, een vuurplaats en mooie plekken om te wandelen of te fietsen.

Camperplekken

Op ons erf hebben we een zestal prachtige verharde camperplekken met elektriciteitsaansluiting en gratis wifi. Vanaf de camperplekken kijk je uit op het speelveld met daarachter het mooie Essenlandschap.

Als gast kan je gebruik maken van alle voorzieningen op het erf, waaronder de twee grote sanitaire blokken en keuken in de groepsaccommodatie. Ook is er een leegput op het erf aanwezig

Of bekijk de website ervehartgerink.nl/

contactinformatie

voorzieningen

Ligging
 • Bij het bos
Faciliteiten groepsaccommodatie
 • (Indoor) speeltuin
 • BBQ aanwezig
 • Terras
Faciliteiten
 • (Indoor) speeltuin
 • Wasmachine
Faciliteiten camperplaats
 • Camperplaats
 • Douche aanwezig
 • Elektriciteit
 • Ondergrond asfalt
 • Toilet aanwezig
Voorzieningen bungalow
 • Wasmachine
Wifi
 • Gratis Wifi

Tip je vrienden

facebook twitter