Cultureel Centrum Het Beaufort

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten om zwaardere maatregelen te treffen tegen het coronavirus. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Het Beaufort is het voormalige gemeentehuis van de gemeente Markelo en is in 1872 gebouwd. Het “oude” gemeentehuis blijft echter een huis van de gemeente want het is inmiddels verbouwd tot een cultuurhuis. Het voormalige gemeentehuis is vernoemd naar Jonkheer meester A.J. de Beaufort. Hij was van 1948 tot 1966 burgemeester van Markelo.

In 2001 is de gemeente Markelo opgegaan in de nieuwe gemeente Hof van Twente. Er werd toen besloten om een nieuw gemeentehuis in Goor te bouwen. Het “oude” gemeentehuis blijft echter een huis van de gemeente want het is inmiddels verbouwd tot een cultuurhuis.In 1938 is het gebouw grondig verbouwd, en kwam er een raadszaal die tevens als trouwzaal dienst deed. Regelmatig zijn er in Het Beaufort concerten, literaire avonden.

Of bekijk de website www.hetbeaufort.nl

Openingstijden

Openingstijden afhankelijk van activiteiten en exposities (zie evenementenagenda)op afspraak en tijdens tentoonstellingen.


contactinformatie

voorzieningen

  • Cultuur
  • Klassiek
Toegankelijkheid
  • Lift
  • Rolstoeltoegankelijk

Tip je vrienden

facebook twitter