Drawing Centre Diepenheim

Drawing Centre Diepenheim is met zijn bijzondere locatie in de luwte, het kunstpodium voor tekenen waar tijd en ruimte is om echt te kijken, om met elkaar in gesprek te gaan en samen van de kunst en de natuur te genieten.

Drawing Centre Diepenheim is hét kunstpodium voor tekenen in Nederland. Samen met internationale kunstenaars, makers, denkers en instellingen wil Drawing Centre Diepenheim het tekenen binnen hedendaagse artistieke praktijken stimuleren en onderzoeken. Vanuit nieuwsgierigheid naar de rol en betekenis van het tekenen ontstaan tentoonstellingen, publicaties en publieke programma’s. Daarnaast biedt het Drawing Centre artist-in-residencies, masterclasses en een educatieprogramma aan.

Drawing Centre Diepenheim ziet tekenen als een democratisch en verbindend medium, dat aan de basis staat van de beeldende kunst en aan de basis van ideeën. De lijnen die zich vormen ontwikkelen zich tot autonome tekeningen of tot andere presentatievormen, van installaties tot performances. Kunstenaars uit binnen- en buitenland krijgen hier de ruimte om te experimenteren en het publiek wordt uitgenodigd tot participatie. Het tekenen kan zich zo manifesteren op allerlei gebieden, in de kunsten en daarbuiten.

Experiment en onderzoek
In het programma van Drawing Centre Diepenheim is ruimte voor experiment en onderzoek. Er is aandacht voor grensverkenningen van het medium, voor nieuwe presentatievormen en manieren van verbeelden. Het bevragen van de rol van tekenen in de ontwikkeling van de hedendaagse beeldende kunst is daarbij een van de uitgangspunten.

Reflectie op het heden
Drawing Centre Diepenheim wil met zijn keuze van kunstenaars reflectie bieden op het heden en samen met hen diverse visies op het heden in kaart brengen, van verschillende gezichtspunten op de maatschappij, tot persoonlijke ervaringen. Het publiek wordt uitgenodigd om betrokken te zijn, om te participeren, het liefst via het tekenen.

Ontdekken en begrijpen
Drawing Centre Diepenheim is met zijn bijzondere locatie in de luwte, het kunstpodium waar tijd en ruimte is om echt te kijken, om met elkaar in gesprek te gaan en waar het tekenen als middel kan dienen om de huidige wereld samen te ontdekken en begrijpen.

Of bekijk de website www.drawingcentre.nl/

Openingstijden

Standard openingtimes

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 12:00 - 17:00
donderdag 12:00 - 17:00
vrijdag 12:00 - 17:00
zaterdag 12:00 - 17:00
zondag 12:00 - 17:00

25 dec - 26 dec

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag gesloten
zondag gesloten

31 dec - 1 jan

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag gesloten
zondag gesloten

Kijk voor de meest actuele openingstijden op de website.


contactinformatie

voorzieningen

Type
  • Beeldende kunst
  • Expositie
  • Fotografie
  • Museumkaart
  • Traditionele Kunst
Toegankelijkheid
  • Invalidentoilet
  • Lift

prijzen

€ 7,50 Entreeprijs Volwassenen
gratis Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

Tip je vrienden

facebook twitter