GEANNULEERD: Mieke Aalderink: Koffers in Oorlogstijd

Luister naar het waargebeurde verhaal van het Joodse meisje Hanne in voormalig Tsjechoslowakije, vertelt door Mieke Aarnink.

Vanwege de maatregelen om verspreiding van het corona virus tegen te gaan, zijn samenkomsten en evenementen tot 1 juni a.s. verboden. Dit evenement is afgelast en gaat dus niet door.

Op donderdag 9 april a.s. komt Mieke Aalderink naar Het Beaufort in Markelo met de vertelvoorstelling Koffers in Oorlogstijd.

Koffers vertelt het verhaal van de Joodse Hanne in voormalig Tsjechoslowakije. Hanne leefde van 1931 tot 1944. Je hoort hoe haar leven plotseling werd ontregeld, hoe ze haar koffer moest pakken en op de trein werd gezet naar een onbekende plek. Ook het verhaal erachter wordt verteld. Hoe is deze geschiedenis ontdekt en bewaard gebleven? Waardoor kunnen we dit verhaal zo exact navertellen?

De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Mieke Aalderink staat al jaren op het podium met vertelvoorstellingen voor jong en oud. Op scholen, bij theaters, op festivals en in kerken en buurthuizen vertelt ze o.a. sprookjes en waargebeurde verhalen in woord en gebaar.

De Tweede Wereldoorlog eindigde 75 jaar geleden. Vanaf dat moment leven we in vrijheid en geven we dit door aan nieuwe generaties door o.a. de verhalen te vertellen. De geschiedenis van deze oorlog speelt zich afin grote delen van Europa, waar veel kinderen in verbijstering achterbleven nadat familie werd afgevoerd.

Of bekijk de website www.hetbeaufort.nl/agenda/verteltoneel-koffers-oorlogstijd/

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Cultureel Centrum Het Beaufort

Adres
Burgemeester De Beaufortplein 1, 7475AG Markelo
Telefoon
0547-769025
E-mail
Website
www.hetbeaufort.nl

Tip je vrienden

facebook twitter