Remco Reiding praat over Russisch Ereveld

Op woensdag 10 april komt schrijver, journalist en onderzoeker Remco Reiding naar het Beaufort. Reiding spoorde de nabestaanden op van bijna tweehonderd van de in totaal plm.

Duizend Russische oorlogsslachtoffers die begraven liggen op het Russische ereveld in Leusden. Zijn zoektocht staat beschreven in het boek “Kind van het Ereveld.” Remco Reiding kan bevlogen vertellen over zijn onderzoek naar de achtergronden van de mannen die op het ereveld begraven liggen en over zijn belevenissen en avonturen die hij tijdens het onderzoek meemaakte bij zijn reizen door de Sovjet Unie. Zowel NCRV als VARA hebben in de laatste jaren documentaires over zijn bijzondere zoektocht uitgezonden. Reiding wil met zijn onderzoek bereiken dat tijdens herdenkingen en ceremonies de Russische gevallen de aandacht krijgen die ook Amerikanen en Canadezen krijgen over hun rol in de oorlog.

De avond begint om 20.00 uur en de toegangsprijs is € 7,50 inclusief een pauzedrankje. Reserveren of meer informatie bekijk www.hetbeaufort.nl.

Of bekijk de website www.hetbeaufort.nl/agenda/remco-reiding-praat-russisch-ereveld-leusden/

Wanneer

Prijzen

  • € 7,50 Entreeprijs

Locatie

Cultureel Centrum Het Beaufort

Adres
Burgemeester De Beaufortplein 1, 7475AG Markelo
Telefoon
0547-769025
E-mail
Website
www.hetbeaufort.nl

Tip je vrienden

facebook twitter