Concert: Jacobine van Laar en Jeroen Twisk

Op zondagmiddag 17 maart spelen Jacobine van Laar op de Mezzosopraan en Jeroen Twisk op de Piano, aanvang 15.30 uur. Ze spelen onder andere over Liefde, verlangen en verlies.

Schumanss lieder-cyclus Frauenliebe- und Leben beschrijft de hoop en liefde van een vrouw voor haar man, vanaf de eerste ontmoeting tot aan het einde van zijn leven. Het werk geldt als een liefdesbetuiging van componist Robert Schumann aan zijn vrouw en pianiste Clara Wieck.

Wagners Wesendonck Lieder vormen een lieder-cyclus geschreven op gedichten van Mathilde Wesendonck, waarmee de componist een stormachtige liefdesrelatie onderhield. Wagner schreef over deze liederen: “Aangezien ik in mijn leven nooit het geluk van de liefde heb mogen proeven, wil ik voor de mooiste van mijn dromen een gedenkteken oprichten, waarin deze liefde van begin tot eind tot bloei kan komen”.

In Verdi’s aria uit La forza del destino is Leonora op de vlucht haar broer die de verboden liefde tussen Leonora en Alvaro wil wreken. Zij zoekt bescherming in een Franciskanenklooster genaamd Madonna van de Engelen. Ze vraagt ook om vergeving en geeft de wens te kennen in een grot als kluizenaar te willen gaan leven. De Abt geeft Leonora haar zegen, waarna zij, samen met de monniken, La Vergine degli Angeli zingt. Medewerking wordt hiervoor verleend door het Markelo’s Mannenkoor. De heren werken eveneens mee aan de beroemde Habanera van Carmen.

Kaarten kosten €10,- inclusief een pauzedrankje. Voor meer informatie of kaarten reserveren kijk dan op www.hetbeaufort.nl.

Of bekijk de website www.hetbeaufort.nl/agenda/jacobine-laar-mezzo-sopraan-en-jeroen-twisk-piano-liefde-verlangen-en-verlies/

Wanneer

Prijzen

  • € 7,50 Entreeprijs

Locatie

Cultureel Centrum Het Beaufort

Adres
Burgemeester De Beaufortplein 1, 7475AG Markelo
Telefoon
0547-769025
E-mail
Website
www.hetbeaufort.nl

Tip je vrienden

facebook twitter