Lezingen Marlies Vermeulen & Arjen Mulder

Over het in kaart brengen van de alledaagse werkelijkheid door Marlies Vermeulen en het natuurlijke ritme van het landschap door Arjen Mulder.

Op zaterdag 28 mei organiseert Drawing Centre Diepenheim vanaf 19.30 uur twee lezingen, door Marlies Vermeulen van het Instituut voor Cartopologie en speculatief bioloog Arjen Mulder.

Marlies Vermeulen is opgeleid als architect en actief als cartopoloog bij het Instituut voor Cartopologie (een samenvoeging van cartografie en antropologie). In haar lezing vertelt ze over het hoe en waarom van de cartopologie en hoe het ingezet wordt.

Arjen Mulder is speculatief bioloog en studeerde cum laude af in biologie en is actief als speculatief bioloog en essayist. Van zijn hand verschenen zestien boeken, waaronder ‘Vanuit de plant gezien’ en ‘Wat is leven?’. In zijn lezing staat hij stil bij de invloed van natuurlijke ritmes op landschappen.

De afgelopen jaren richt het onderzoek van Arjen zich op de vraag hoe landschappen vorm krijgen vanuit ritmen. Zijn onderzoek is tweeledig: enerzijds richt hij zijn aandacht op de getijdestrook en de planten en dieren die daarin leven op het ritme van de maan en het getij. Anderzijds onderzoekt hij hoe planten en bomen op het land hun wereld begrijpen. Welke taak zien zij voor zichzelf en ons weggelegd bij de inrichting van het landschap, op het ritme van de zon en de contraritmen van de wind? In zijn lezing zal hij beide thema’s introduceren en aan elkaar verbinden.

Programma 19.30 – 20.15: Lezing door Marlies Vermeulen pauze van 15 minuten 20.30 – 21.15 uur: Lezing door Arjen Mulder

Of bekijk de website drawingcentre.nl/activity/marlies-vermeulen-arjen-mulder/

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs

Locatie

Drawing Centre Diepenheim

Adres
Grotestraat 17, 7478AA Diepenheim
Telefoon
0547-352143
E-mail
Website
www.drawingcentre.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter