GEANNULEERD i.v.m. COVID 19. Film: Bombshell

Bombshell maakt inzichtelijk waar #MeToo nu eigenlijk echt over gaat Biografie/komedie/drama uit 2019 van Jay Roach Met Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie e.a., VS, Engels gesproken

Bombshell speelt zich vrijwel geheel af in het kantoorgebouw van Fox News, de conservatieve Amerikaanse televisiezender die voorzitter en CEO Roger Ailes in 2016 tot ontslag dwong.

Dit passeerde nadat een twintigtal vrouwen het zwijgen over seksuele intimidatie hadden doorbroken. Een jaar voordat The New York Times met het Weinstein-schandaal naar buiten kwam, en #MeToo een feit werd.

Heel precies laat Bombshell zien welke mechanismen er schuilgaan achter seksistisch machtsmisbruik op de werkvloer, en de film doet dat knap genoeg ook nog eens zonder de hoofdpersonen tot eendimensionale slachtoffers te maken. Je leeft met deze vrouwen mee (ook dankzij ijzersterk spel van de actrices, met name de geheel getransformeerde Theron), maar je kunt toch een prettige kritische afstand tot ze behouden.

En omgekeerd is Ailes hier allerminst sympathiek maar toch ook geen onmenselijk monster. Wat Bombshell daarmee laat zien is dat #MeToo niet alleen gaat over individuele slachtoffers en daders, maar bovenal over systematisch seksisme - en dat is veel complexer om te bestrijden.

“Bombshell wordt gedragen door een excellerende sterrencast.“ (De Volkskrant ★★★★)

Of bekijk de website www.reggehof.nl/film/bomshell/

Wanneer

Prijzen

  • € 6,00 Entreeprijs

Locatie

De Reggehof

Adres
De Höfte 5, 7471DK Goor
Telefoon
0547-284888
E-mail
Website
www.reggehof.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter