De Beentjes van Sint-Hildegard

“Dat het er dan toch nog van mocht komen!” zei Annet Malherbe als Juffrouw Jannie ooit in Debiteuren Crediteuren. Zo voelt het ook voor Filmhuis Alleman en De Reggehof. Na twee verplaatsingen is het dan eindelijk zover en kan De Beentjes van Sint-Hildegard worden vertoond.

De Beentjes van Sint-Hildegard (2020) is een komisch drama over het los willen breken uit vastgeroeste patronen. Geregiseerd door Johan Nijenhuis en met acteurs Herman Finkers, Johanna ter Steege e.a. Twents gesproken, Nederlands ondertiteld.

Over de film
Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

De crew bestaat volledig uit Twents sprekende acteurs. De opnames zijn gemaakt in o.a. Enschede, Oldenzaal en de steengroeve en het kasteel van Bad Bentheim. Naast Finkers en Ter Steege geven ook andere bekende Twentenaren acte de présence; Nathalie Baartman, Erik Dijkstra, Daphne Bunskoek, Jan Riesewijk, Leonie ter Braak en Jan Roerink.

„Het eerste doel is overigens niet een Twentse film te maken, maar een goede film die landelijk werkt”, aldus regisseur Johan Nijenhuis.

Reserveren
Vanaf 1 juli mogen grotere groepen mensen bij elkaar komen, mits op 1,5 meter afstand. In plaats van zes uitverkochte voorstellingen à 360 bezoekers per avond, wordt De Beentjes, zoals het in de volksmond wordt genoemd, nu minstens 25x vertoond voor maximaal 82 mensen per voorstelling in een tijdsbestek van twee weken! Het is een behoorlijke uitdaging, maar het team is enorm blij met deze bijdrage aan de culturele beleving op afstand. Het is namelijk té lang stil geweest. Tijd voor weer reuring in de tent! De film wordt vertoond zonder pauze en in tegenstelling tot reguliere voorstellingen mag de koffie/thee/drankje mee de zaal in. Uiteraard worden de regels van het RIVM gevolgd.

Tickethouders van de september-voorstellingen hebben inmiddels de gelegenheid gehad vervangende tickets te boeken. Per 30 juni kan er door iedereen online tickets besteld worden. Er zijn zowel middag- als avondvoorstellingen. Voor data en tijdstippen gaat u naar www.reggehof.nl/film. Lukt het niet met de computer? Bel 0547 - 284 888 op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00-12.00 uur. Wees er snel bij, want De Beentjes zijn erg in trek. En als Tukkers mogen we trots zijn op deze bijna volledig Twents gesproken speelfilm. De Platinum status heeft het 9 maart jl. al bereikt. Dat betekent dat meer dan 400.000 mensen u al voor gingen. Komt dat zien!

Of bekijk de website www.reggehof.nl/film

Wanneer

Prijzen

  • € 9,00 Entreeprijs

Locatie

De Reggehof

Adres
De Höfte 5, 7471DK Goor
Telefoon
0547-284888
E-mail
Website
www.reggehof.nl

Tip je vrienden

facebook twitter