Workshop voor kinderen

In de voorjaarsvakantie zijn er weer workshops voor kinderen in heel Twente. Tijdens de workshop kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar huisrobot Homey allerlei opdrachten geven en dan voert Homey die taken voor ze uit.

Volwassenen en kinderen zijn zich niet bewust dat zij dagelijks in contact komen met AI-technologie. Toch is Artificial Intelligence overal, ook in onze thuisomgeving. Recent onderzoek uit Japan toont aan dat een huisrobot naast het uitvoeren van opdrachten ook bepaalde behoeften op sociaal vlak kan invullen. Door deel te nemen aan deze workshops leren de Twentse jongeren wat zo’n huisrobot allemaal kan en hoe je deze kan aansturen met je stem.

In deze workshop gaan kinderen in gesprek met de huisrobot Homey. Zij laten Homey uiteenlopende opdrachten uitvoeren (“Hey Homey, zet de tv aan!”). Gaandeweg leert de huisrobot de spreker steeds beter kennen en wordt slimmer! Kinderen ervaren zo de invloed die zij kunnen hebben op AI-gedreven technologie.

Op zaterdag 15 februari zijn er twee gratis workshops bij Bibliotheek Hof van Twente in Delden van 10 tot 11.30 uur. voor kinderen van 6 tot 9 jaar en van 13 tot 14.30 uur voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Geef je kind(eren) op voor een van de workshops en laat hen deze techniek ervaren en onderzoeken. Uitdagend, inspirerend en leerzaam! Graag aanmelden via .

Of bekijk de website tetem.nl/maakplaatsen/

Wanneer

  • -
  • -

Locatie

Bibliotheek Delden

Adres
Stadshagen 200, 7491NP Delden
Telefoon
074-3762016
E-mail
Website
www.hofbibliotheek.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter