Tentoonstelling Wij doorbreken de cirkel van geweld

Deze tentoonstelling maakt huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar op een gezonde, laagdrempelige manier. De expositie wil een bijdrage leveren aan het uit de taboesfeer halen van huiselijk geweld.

Vanaf 26 januari tot 16 februari 2022 is er in de publiekshal, in het gemeentehuis van Hof van Twente in Goor (De Höfte 7). De tentoonstelling wil meewerken aan het bespreekbaar maken van huiselijk geweld. De tentoonstelling is een aftakking van het programma ‘geweld hoort nergens thuis’.

De burgemeester, Ellen Nauta vertelt: Geweld in huis is iets waar niet graag over gepraat wordt en al helemaal buiten de deur niet.

Wat doe je als je denkt dat iemand in de nesten zit en het slachtoffer is van huishoudelijk geweld of kindermishandeling? Begin gewoon met een simpele vraag; ‘hee, hoe haat het met je? of is er iets wat ik voor je kan doen?’’ door deze simpele vragen te stellen zorg je er mede voor dat de vicieuze cirkel van geweld doorbroken kan worden.

Fysiek en/of seksueel geweld
5,5% van de Nederlandse bevolking van 18 jaar of ouder is slachtoffer van fysiek en/of seksueel geweld. En ja, ook in Hof van Twente komt dit voor. Wethouder Pieter van Zwanenburg zegt: ‘’Het gaat vaak over geweld dat word gepleegd door iemand die persoonlijk veel te maken heeft/heeft gehad met het slachtoffer. Denk hierbij aan een (ex)partner of een huisvrienden. Vaak word dit niet openbaar vertoond, dit maakt het juist moeilijker voor het slachtoffer.

De tentoonstelling
De tentoonstelling ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ maakt samen met dertig portretten indrukwekkende verhalen. Ze willen duidelijk maken dat kindermishandeling en huishoudelijk geweld overal voor kan komen, dat het niet kan en dat we het niet moeten gaan ontkennen. Met name WIJ kunnen iets doen waardoor dit stopt, wij kunnen helpen om de eerste stappen te zetten met het doorbreken van de cirkel van geweld. De tentoonstelling laat zien hoe wij samen de cirkel van geweld kunnen doorbreken.

Door corona is er voor gekozen om buiten en binnen bij het gemeentehuis een voorstelling te houden, de tentoonstelling kan bezocht worden vanaf 26 januari t/m 16 februari 2022 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. de gemeente voert de COVID-maatregelen van het RIVM uit die zijn opgesteld voor fysieke ontmoetingen tussen mensen. Wij hopen dat je deze maatregelen respecteert en hanteert wanneer je naar de tentoonstelling komt.

Hulp nodig?
Heb jij te maken met mishandeling in jou buurt en heb je hulp nodig? Benader dan: Veilig Thuis Twente (VTT): Dit is kosteloos via de anonieme chat hier chat je met een personeelslid voor advies. Dit kan al vanaf 9:00 tot 17:00 uur, ook kun je VTT kosteloos bereiken op 0800-2000 op elk tijdstip. En bel natuurlijk bij rechtstreekse bedreigingen 112. Ook kun je de gemeente benaderen, specifiek team Zorg of team Jeugd.

Of bekijk de website www.hofvantwente.nl/actueel/nieuws-en-persberichten/nieuwsbericht/archief/2022/01/artikel/expositie-wij-doorbreken-de-cirkel-van-geweld-in-gemeentehuis-hof-van-twente-2096

Wanneer

 • 26 jan - 16 feb 2022
  • elke maandag | - uur
  • elke dinsdag | - uur
  • elke woensdag | - uur
  • elke donderdag | - uur
  • elke vrijdag | - uur

Prijzen

 • gratis Entreeprijs

Locatie

Gemeentehuis

Adres
De Höfte 7, 7471DK Goor
Telefoon
0547-858585
E-mail
Website
www.hofvantwente.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter