Hofkerk Goor

De Hofkerk dateert waarschijnlijk, in haar oorspronkelijke vorm, uit de 11e eeuw. Het heeft een 15e eeuwse toren met rijk versierd zandstenen portaal. De NH-kerk opent ook dit jaar tijdens Open Monumentendag.

Hoewel de exacte bouwdatum niet bekend is werd de kerk, gewijd aan de Heilige Petrus, in haar oorspronkelijke vorm naar alle waarschijnlijkheid in de 11e eeuw gebouwd. Het huidige schip dateert van omstreeks 1500.

De uitwendig geheel bepleisterde, laat-gotische eenbeukige kerk is in de vorige eeuw aan de oostzijde vernieuwd en met een noorderdwarsarm uitgebreid.

In de noordmuur vind je een steen met dubbelwapen van de familie Ripperda (1689). De toren wordt geflankeerd door lage vleugels in het verlengde van het schip. Hiervan is de noordelijke vleugel vanuit de kerk toegankelijk door een rijk versierd zandstenen portaal met grafschrift voor Unico Ripperda. Hier is ook de grafkelder van de Ripperda's.

Bijzonder zijn ook het Vierdagorgel en de klokken.

De kerk, gelegen aan de rand van het Goorse centrum, is zowel op zaterdag 12 als zondag 13 september te bezichtigen tijdens Open Monumentendag.

Of bekijk de website www.hofkerkgoor.nl/

Wanneer

  • -
  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Hofkerk

Adres
Diepenheimseweg 2, 7471LX Goor
Telefoon
0547-272337
Website
www.hofkerkgoor.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter