Science Battle

Wie heeft het beste verhaal over zijn of haar onderzoek? Bij welke presentatie gaat een wereld voor je open? Snap je waar het over gaat? Vier promovendi nemen het tegen elkaar op in de Science Battle.

In een gedreven presentatie vertellen promovendi over hun vakgebied en over het onderzoek waar zij mee bezig zijn. Er komen vier wetenschappers aanbod en in totaal krijgen ze elk tien minuten de tijd. Aan het eind van de performance kiest het publiek een winnaar.

Ties Ausma (Universiteit Groningen)laat zien dat zwavel belangrijker is voor planten dan we denken. Hoe dat werkt bij mais en suikerriet zal blijken als Ties een speciale kamer vol met zwavel spuit. Islamoloog Hayat Ahlili (Universiteit Utrecht) bestudeert het boek Majmu’at al-Fatawa, dat ook door Geert Wilders en door Jihadisten veelvuldig gebruikt en misbruikt wordt. Marte van der Linden (Universiteit Utrecht) is gek op zilver en goud en zoomt hierop letterlijk en figuurlijk onvoorstelbaar ver in. Taalwetenschapper Sybren Spit (Universiteit van Amsterdam) tenslotte onderzoekt hoe het kan dat kinderen doorhebben hoe ze taal leren, zonder dat ze de grammaticaregels al kennen.

Sinds de oprichting van de Science Battle in 2014 hebben alle landelijke media al wel aandacht besteed aan het fenomeen, door Trouw treffend benoemd als ‘Promovendus zoekt publiek’. Ieder jaar groeit de publieke belangstelling, zo was vorig jaar de zaal in Diepenheim ook mooi gevuld. Vooral het aandeel middelbare scholieren valt op, voor hen is het een mooie manier om kennis te maken met wat ze later te wachten staat.

Of bekijk de website www.stadscentrum-hetparochiehuis.nl/

Wanneer

Prijzen

  • € 12,50 Entreeprijs
  • € 9,50 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

Locatie

Stadscentrum het Parochiehuis

Adres
Langestraat 79, 7491AB Delden
Telefoon
074-3767663
E-mail
Website
www.stadscentrum-hetparochiehuis.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter