Streekmarkt Twente

Let op! Vanwege het coronavirus zijn er verschillende maatregelen getroffen door het Nederlandse Kabinet. Alle evenementen, voorstellingen, bijeenkomsten en activiteiten in Nederland worden tot 1 september geannuleerd. Weekmarkten mogen vooralsnog wel doorgaan.

Proef de lekkerste producten van eigen bodem op de Streekmarkt Twente, elke eerste zaterdag van de maand bij de Oude Blasiuskerk in het historische centrum van Delden.

Keuper Kaas en Pasta van eigen boerderij
Een van de oudste familieboerderijen in Twente. Vorig jaar vierde de familie Keuper in Hengevelde het 40-jarig jubileum. De ambachtelijke boerenkaas en andere zuivelproducten worden gemaakt van de melk van eigen koeien. Heerlijke boerenkaas met brandnetel, knoflook, komijn en andere kruiden. Enkele dagen in de week maakt Jan Keuper kaas van de door zijn broer Geert gemolken koeien. De resterende dagen wordt de melk gebruikt voor het maken van andere zuivelproducten; zoals boter, karnemelk, yoghurt, kwark en vanillevla. Pure producten met de smaak van vroeger. Ze zijn herkenbaar aan het eigen Keuper-logo, een zwarte-bonte koe.

Na het maken van de kazen gaan deze in een pekelbad en worden daarna gedroogd, waarna ze regelmatig worden gekeerd en van een beschermlaag tegen schimmelvorming worden voorzien. Na vijf weken rijpen kan de eerste kaas als jonge kaas worden verkocht. Maar bij Keuper liggen ook kazen van twee jaar en oude op de plank. Deze worden aangeboden als extra oude kaas aan de liefhebber van pittige kaas. Zo is er bij Keuper voor iedereen een lekkere kaas te vinden, want Smaken Verschillen.

Tip van Jan: Bewaar een stuk kaas op 14 graden en niet in de koelkast!

De familie Keuper is in 2009 begonnen met pasta te maken van het door hen zelf geteelde graan (voornamelijk spelt); spaghetti, spiralen en elleboogjes. Daarvoor dient de spelt, na het oogsten, eerst te worden gepeld. Daarna wordt er meel van gemalen. Na het maken van de verse pasta wordt deze langzaam gedroogd en daarna verpakt. Deze lange droogtijd komt de smaak ten goede. De smeltpasta van Keuper heeft in 2014 als eerste product uit Twente het predicaat Erkend Streekproduct ontvangen.

Heerlijk en Eerlijk uit Twente!
Elke eerste zaterdag van de maand staat Jan Keuper op de Streekmarkt in Delden, al meer dan 10 jaar lang. Zaterdag 1 februari is hij daarom de producent van de maand. Kom naar de streekmarkt, luister naar zijn boeiende verhaal, proef het pure product en profiteer van de speciale streekmarktaanbiedingen.

Over de Streekmarkt Twente
De Streekmarkt is zeer gewild en veel bezoekers maken er een dagje uit in Delden van. Een dagje in het historische centrum van Delden met het bezoeken van winkels, galerie├źn en restaurants. De Streekmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Streekmarkt Twente.

Of bekijk de website www.streekmarkttwente.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Grote of Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein 3, 7491BM Delden
Website
www.blasiusdelden.nl

Tip je vrienden

facebook twitter