Bezoek Breeriet, stallen en koetshuis Twickel

Altijd al eens een kijkje willen nemen in de stallen of het koetshuis van kasteel Twickel? Tijdens Open Monumentendag gaan de deuren open voor het publiek!

Ook dit jaar doet landgoed Twickel mee aan Open Monumentendag. Op zaterdag 14 september kun je plekken bezoeken die normaal niet vrij toegankelijk zijn, zoals de stallen en het koetshuis op het voorplein van kasteel Twickel en De Breeriet.

Voorplein kasteel Twickel
Van 10 tot 17 uur is het voorplein van het kasteel toegankelijk om een kijkje te nemen in het koetshuis en de paardenstallen. De collectie historische rijtuigen is te bezichtigen en de vrijwilligers geven graag een toelichting.

De Breeriet
De Breeriet is een 28 hectare groot landschapspark, in de 19e eeuw ontworpen door de landschapsarchitecten Zocher en Petzold. Dit waterrijke park, verscholen in het bos, is al sinds 1895 een natuurreservaat en fungeert als rustgebied voor het wild. Eenmaal per jaar, op Open Monumentendag, gaat de toegangspoort aan het Bornsevoetpad van het slot en kan het publiek zaterdag 14 september van 9 tot 17 uur een mooie wandeling op eigen gelegenheid maken door de Breeriet. De wandelroute van ca. 2 km is met gele pijlen aangegeven. Verder is De Breeriet alleen op afspraak onder begeleiding van een gids te bezichtigen.

Ook de moestuin is vandaag geopend!

Of bekijk de website www.twickel.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Kasteel en landgoed Twickel

Adres
Twickelerlaan 7, 7495VG Delden
Telefoon
074-3761020
E-mail
Website
twickel.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter