Lezing: Natuur, vrouwen en vrijheid in de 18e eeuw

Het idee van de stad wordt al eeuwen geassocieerd met vrijheid, in deze lezing door Antonia Weiß wordt echter gekeken naar een andere tijd in de geschiedenis, toen vrijheid in een niet-stedelijke setting bepaald werd.

Antonia Weiß
Antonia Weiß is architecte en historica. Na een aantal jaren in de praktijk te hebben gewerkt, begon ze in September 2018 aan de Universiteit van Amsterdam met haar promotieonderzoek over gender en stedelijk groen in 18e-eeuws Berlijn en Amsterdam. Het onderzoek wordt gefinancierd door NWO’s ‘PhDs in de Humanities’ programma. Antonia is aangesloten bij het ‘Freedom of the Streets’ project.

Lezingreeks
In het kader van de tentoonstelling 'Women of Japan' presenteert Museum No Hero samen met de Universiteit van Amsterdam een lezingenreeks in het teken van het NWO-project 'The Freedom of the Streets. Gender and the Urban Space in Eurasia 1600-1850' waarin zij de toegang van vrouwen tot de openbare ruimte in deze periode analyseren. Hierbij kijken de onderzoekers naar verschillende soorten bronnen (zowel beeldend als documentair) uit verschillende periodes en steden. Iedere onderzoeker heeft zijn eigen onderzoeksgebied binnen het project. Vier van de onderzoekers zullen gedurende de tentoonstellingsperiode van 'Women of Japan' een lezing geven over hun onderzoeksgebied.

Wanneer
De lezingen vinden plaats op vier woensdagmiddagen tijdens de tentoonstellingsperiode van 'Women of Japan':

22 mei: Vrouwen van de straat?!
5 juni: Vrouwen in de straten van Amsterdam
26 juni: Natuur, vrouwen en vrijheid in de 18e eeuw
24 juli: Smoking Ladies in Japanese Ukiyo-e Prints
De lezingen zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs, member- of amicekaart en starten om 15:00 in het No Hero clubhuis gelegen naast het museum.

Of bekijk de website museumnohero.nl/activiteiten/lezing-natuur,-vrouwen-en-vrijheid-in-de-18e-eeuw.html

Wanneer

Prijzen

  • € 12,50 Entreeprijs
  • gratis Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
  • € 6,50 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

De lezingen zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs, member- of amicekaart en starten om 15:00 in het No Hero clubhuis gelegen naast het museum.

Locatie

Museum No Hero

Adres
Hengelosestraat 2, 7491BR Delden
Telefoon
074-2020010
E-mail
Website
museumnohero.nl

Tip je vrienden

facebook twitter