Nationale Molendag

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019 is het Nationale Molendag. Net als in 2018 is dit jaar het thema ‘Ontmoet de Molenaar’. Dit naar aanleiding van de UNESCO inschrijving van het Nederlands Molenaarsambacht op de Representatieve lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid.

Ruim 900 molens door het hele land zullen draaien, malen en/of olie slaan waarvan het merendeel ook de deuren voor je open zet. Ga ook naar binnen en ervaar van dichtbij het stoere karakter van de molen en de molenaar. De molen beleef je pas echt als je binnen bent!

Gratis bouwplaat en kleurplaten
Voor kinderen is er een gratis bouwplaat van een watermolen en je mag kiezen uit verschillende kleurplaten met de molen die jij het mooist vindt om in te kleuren. De gratis bouwplaat en kleurplaten zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Buiten is Twickel in mei op z’n mooist en bij de bruggetjes bij de Noordmolen het allermooist. Op zaterdagmorgen 11 mei plegen de vrijwillige molenaars onderhoud aan de molen en de directe omgeving, maar vanaf 13:00 uur tot 17:00 draait de molen en is hij geopend voor publiek. Zondag 12 mei is de molen tevens geopend van 13:00 tot 17:00 uur.

De molenaars geven tekst en uitleg bij het oude ambacht van “lijnolie slaan”. De toegang is altijd gratis, maar een vrije gift wordt erg op prijs gesteld, want daarmee kunnen wij het zogenaamde klein onderhoud financieren. Combineer je bezoek aan de molen met een van de vier wandelingen over landgoed Twickel. Een set van vier wandelingen kost € 1,50 en is verkrijgbaar bij de molen. In mei is landgoed Twickel op z’n mooist, en bij de Noordmolen het allermooist. De molenaars kijken uit naar je bezoek.

Bekijk voor alle informatie over Noordmolen Twickel op www.noordmolen-twickel.nl.

Of bekijk de website www.noordmolen-twickel.nl

Wanneer

  • -
  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Noordmolen Twickel

Adres
Noordmolen 5, 7495VK Ambt Delden
Telefoon
074-3762266
E-mail
Website
www.noordmolen-twickel.nl

Tip je vrienden

facebook twitter