Literair in de Pol

Op vrijdagavond 5 april zijn auteur en presentator Adriaan van Dis en dichter Ghayath Almadhoun te gast in Herberg de Pol. Twee interessante gasten, die onder leiding van Theo Hakkert met elkaar in gesprek gaan.

Van Dis debuteerde in 1983 met zijn novelle ‘Nathan Sid’, 34 jaar later verscheen zijn meest recente werk ‘In het buitengebied’. Het tussenliggende oevre van deze gerenommeerde schrijver bestaat uit onder meer romans, verhalen, essays, poëzie en toneel. Geïnspireerd door de vele reizen die hij maakte, waarbij thema’s als afkomst, identiteit en maatschappelijk behandeld worden.

Almadhoun, geboren in een Palestijns vluchtelingenkamp met een Syrische moeder en Palestijnse vader, wordt gezien als jonge geëngageerde Arabische schrijver. Hij studeerde Arabische literatuur en werkte als cultureel journalist in Damascus. Hij vroeg ruim tien jaar geleden asiel aan in Zweden, waar hij twee poëziebundels uitbracht. In 2017 publiceerde hij de dichtbundel ‘Ik Hier Jij Daar’, geschreven met dichter des vaderlands Anne Vegter.

Kaarten
Kaarten zijn hier te bestellen voor €12,50 per stuk. Van Dis het zal interview met Almadhoun leiden. Gezien de achtergrond van de dichter wordt er deze editie Engels gesproken.

Heerlijcke Moaltied
Schuif voorafgaand aan Literair in de Pol aan bij de Heerlijcke Moaltied in Herberg de Pol. De kosten bedragen €12,50 per persoon. Je kan tot 12.00 uur een dag van tevoren nog reserveren. De aanvang voor de Heerlijcke Moaltied is 18.00 uur in Herberg de Pol.

Of bekijk de website www.herbergdepol.nl/evenement/literair-in-de-pol-adriaan-van-dis-en-ghayath-almadhoun/

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 12,50 Entreeprijs

Locatie

Cultuurcentrum Herberg de Pol

Adres
Raadhuisstraat 8, 7478AG Diepenheim
Telefoon
0547-352911
E-mail
Website
www.herbergdepol.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter