Mini Sails classic

prijs
gratis
locatie
Camping 't GrasbroekBornerbroek

Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 augustus komen er bij camping t’Grasbroek leden van de stichting Minisail-Classic bijeen om met hun zeilboot-modellen op t’Grasbroek in Bornerbroek te varen.

Internationale vereniging
Minisail-Classic is een in 2001 door een vriendengroep, uit Duitsland, Zwitserland en Nederland, opgerichte vereniging die radiografische zeilschepen bouwt. De leden bouwen alle modellen van originele schepen na op schaal. Zo zijn er modellen te zien van Nederlandse visserijschepen, Deense, Engelse en Amerikaanse klippers en schoeners, Franse vissersschepen, Engels en Franse loodskotters en jachten.

Schaalmodellen in detail
De modellen worden met grote precisie gebouwd van veelal originele tekeningen. De bouw kan dan ook maar zo enkele jaren duren, soms wel tot 5000 uur bouwtijd. Alles wordt door de bouwer zelf gemaakt zoals touw, katrollen, zeilen en zeillieren. De lengte van de modellen varieert van 75 centimeter tot over de 2 meter. Alle modellen zeilen op de wind. Alleen indien het originele schip een hulpmotor had heeft het model dat ook.

Varen op t’Grasbroek
Vier keer per jaar treffen de leden elkaar en ditmaal komen ze een weekend lang op t’Grasbroek varen. Tijdens het evenement zijn de diverse modelboten te bezichtigen. De schaalmodellen die tot in de kleinste details zijn nagebouwd, worden vanaf de kant radiografisch bestuurd. De locatie is een mooie vaarplaats waar de modelboten goed in het water gezet kunnen worden. Het is een open plas zodat de wind goed in de zeilen komt. De leden zeilen puur voor hun plezier er is geen parcours of wedstrijd aan gebonden. Al met al een geweldige plek om te zeilen en een weekend gezellig samen te zijn.

Wil je meer informatie over Minisail-Classic? Kijk dan op www.minisail-classic.de.