Klaterklanken | Klassiek buitenfestival op Kasteel Weldam

Bezoekers wandelen onder begeleiding van een gids door de tuin en het landgoed. Onderweg, op de allermooiste plekjes, kun je genieten van korte concertjes van vooral jonge musici en ensembles. Deze zomer vindt de 5e editie plaats van Klaterklanken. Dit landelijke buitenfestival met klassieke muziek is te bezoeken op vier prachtige landgoederen in Nederland. Voor het eerst dit jaar doet Klaterklanken Markelo aan.

Met je voeten in het gras en je hart vol muziek op landgoed Weldam! Er is geen podium, er staan geen stoelen maar er liggen kussentjes in het gras en de musici staan midden in de natuur. Het gaat op Klaterklanken vooral om het hele pakket van beeldschone natuur, verrassende muziek en fantastische musici.

De wandelingen starten elk half tussen 10.00 en 16.00 uur en duren 1,5 uur. Onderweg wordt je verrast door 5 mini concertjes.

Klaterklanken presenteert vooral jonge, professionele musici met oog en oor voor het muzikale avontuur en de interactie met het publiek. Voor het publiek is kennis van klassieke muziek totaal niet nodig, aldus Idske Bakker, artistiek leider van Klaterklanken. Deelnemende musici en ensembles zijn: ADAM Quartet, Jelmer de Moed en Elisabeth Hetherington, Slagwerk Den Haag, Anna Serierse en Cas Jiskoot en het Dianto Reed Quintet.

Naast de concertwandelingen zijn er familiewandelingen voor gezinnen met kinderen onder leiding van een acteur. Tijdens deze wandeling bezoek je 3 miniconcerten. Een gids vertelt verhalen over het landgoed en over de muziek die je hoort. Tijden: 10.30 / 12.30 / 14.30

Ook is er een familieconcert: Dancing with Marie-Antoinette. Uit je dak gaan, zoals ze dat in de 18e eeuw zouden doen! Zouden ze toen net zo hebben gefeest als nu? Of was het toen een stuk saaier? Het Twents ensemble de Barok brengen hits uit de tijd van de Franse Hof. Ouders en kinderen kunnen om 14 uur gratis meedoen met een workshop Barok Dans. Tijden: 14.00 uur workshop 15.00 uur voorstelling

De pers over Klaterklanken:

“Klaterklanken laat iedereen zingen en swingen…een sfeervol openluchtfestival’ de Volkskrant ****

‘Jonge klassieke musici maken hun genre benaderbaar en toegankelijk” Cultuur in Salland

Foto's Bram de Jong.

Of bekijk de website www.klaterklanken.nl/kasteel-weldam/

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 28,50 Entreeprijs
  • € 15,00 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

Weldam Familiewandeling
Prijs:
€ 15,00 (volwassene)/ € 12,50 (kind)

Weldam Familieconcert 5+
Voorstelling € 5,- (volwassene)/ € 2,50 (kind)
(workshop gratis, wel reserveren)

Locatie

Landgoed Weldam

Adres
Weldammerlaan 5, 7475MN Markelo
Telefoon
0547-272647
Website
weldam.nl/nederlands/beginpagina.html

Tip je vrienden

facebook twitter