Koningsdag Delden

Oranje vereniging Delden en omstreken, opgericht in 1985, verzorgd elk jaar de activiteiten rondom Koningsdag.

Koningsdag is traditie getrouw een dag voor de kinderen, met een kinderrommelmarkt in de Langestraat.

Door het huren van een kraam of het leggen van een kleedje kunnen de kinderen hun oude speelgoed, zelfgemaakte spulletjes en eigengemaakte lekkernijen verkopen. Vaak met een goed doel als eindbestemming, maar net zo mooi als het gebruikt word om de eigen spaarpot mee te vullen.

In de ochtend van Koningsdag wordt er door beide muziekkorpsen uit Delden eerst een reveille gespeeld waarna zij zich samen opstellen bij de vlag om een aantal liederen te spelen. Ook spelen zij samen het Wilhelmus tijdens het vlag hijsen. Hierbij worden dan de gedecoreerden uit Delden en omstreken nog een keer extra in het zonnetje gezet.

Wij hopen elk jaar dat het letterlijk in het zonnetje is, want al deze activiteiten zijn buiten. De verdere ochtend is er livemuziek over de markt. Ook de presentaties van diverse verenigingen zorgen voor een gezellige ochtend. Zeker de Deldense senioren (bewoners de Wieken en st. Elisabeth) worden niet vergeten, zij krijgen van de Oranje vereniging wat lekkers bij de koffie, en later in de middag een gezellige middag met muzikale omlijsting.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Tip je vrienden

facebook twitter