De Reggehof

Vandaag geopend van
Vandaag gesloten
Adres
De Höfte 5, 7471DK Goor

De Reggehof

De Reggehof is een multifunctionele en culturele instelling, waar een theaterzaal is gevestigd, maar waar ook diverse verenigingen en instellingen hun thuishaven hebben.

De Reggehof is geopend in 1994 en ontstaan vanuit een culturele werkgroep die in Goor actief was onder de naam ‘Goor in de bocht’. Deze groep organiseerde in de voormalige ‘Malberg’ (school) vooral activiteiten voor kinderen en jongeren. Dat deden ze heel succesvol. Het gebouw was in dermate slechte staat dat ze al snel een andere/grotere ruimte nodig hadden. Verenigingen en instellingen, zoals het Nivon, de Anbo, de Muziekschool Goor en diverse andere groeperingen in Goor, kampten met hetzelfde probleem. Vanaf begin jaren ’80 heeft ‘Goor in de bocht’ bij de gemeente om een groter pand gevraagd waarin alle verenigingen en instellingen bij elkaar konden worden gebracht teneinde hun activiteiten te kunnen organiseren. Na een lange voorbereiding en het nodige overleg werd in 1992 tot de bouw besloten. Theater, Verenigings- en Evenementen Centrum De Reggehof (’t VEC) is een privaatrechtelijke stichting met een bestuur.

Het aanbod van De Reggehof is breed. De belangrijkste kernactiviteiten van De Reggehof bestaan onder meer uit beheer gebouwen en verhuur ruimten aan verenigingen en instellingen, professioneel theater, Filmhuis Alleman, cursussen, basisonderwijs en incidentele activiteiten en evenementen.

De Reggehof heeft eveneens een horecafunctie en verhuurt zalen aan derden.

Evenementen in Hof van Twente

Filmhuis Alleman: La Holandesa

Aanvang
Locatie
De Reggehof, Goor

Op dinsdag 26 februari speelt de film, La Holandesa in de Reggehof. Deze film is een prachtige ontroerende road movie waarin Rifka Lodeizen maar weer eens bewijst wat voor topactrice ze is.

The Dutch Eagles - Fly like an eagle

Aanvang
Locatie
De Reggehof, Goor

Grote hits, minder bekende pareltjes en bijzondere verrassingen, met weergaloze precisie, exact klinkend zoals je gewend bent en springlevend gebracht. De Dutch Eagles slaan hun vleugels weer wat verder uit. Take a seat and come fly like an Eagle...

Voorjaarsorkest KNA

Locatie
De Reggehof, Goor

Mondharmonicavereniging Kunst Na Arbeid werd in 1930 opgericht. Drie jaar later won het orkest het concours in Zwolle. Al in 1937 werd de vereniging omgezet in een accordeonvereniging. En tot op de dag vandaag kun je binnen KNA accordeon spelen op verschillende niveaus.

Filmhuis Alleman: Tully

Aanvang
Locatie
De Reggehof, Goor

Op dinsdag 5 maart draait de film Tully in de Reggehof. In Tully is te zien hoe een moeder, na de bevalling van haar derde kind, het niet lukt om de goede moeder te spelen die ze zo graag wil zijn.

Sara Kroos - Zonder verdoving

Aanvang
Locatie
De Reggehof, Goor

Sara  is snoeihard, snoeilief maar bovenal schaamteloos grappig. Niemand anders laat u zo alle hoeken van de zaal zien als zij. Sara is terug in de Reggehof!

The Kik - Hertaalt

Aanvang
Locatie
De Reggehof, Goor

Voor dit nieuwe programma Hertaalt maakte The Kik een selectie uit hun repertoire en vertelt Dave von Ravenop humoristische wijze de achterliggende verhalen.

Pieter Jouke - Gloeiende plaat

Aanvang
Locatie
De Reggehof, Goor

In zijn nieuwe voorstelling ‘Gloeiende Plaat’ neemt Pieter Jouke verantwoordelijkheid. Hij zat even in het oog van de orkaan, maar nu is hij er weer. Voordat hij ook maar denkt aan het verbeteren van de wereld, wil hij die (wereld) eerst begrijpen.

De kleine zeemeermin

Aanvang
Locatie
De Reggehof, Goor

Na vele wereldberoemde sprookjes te hebben omgetoverd tot succesvolle musicals, presenteert Van Hoorne Entertainment alweer haar elfde sprookjesvoorstelling: De Kleine Zeemeermin De Musical. Vaar mee op de swingende muziekgolven naar de kleurrijke onderwaterwereld in dit gloednieuwe, spetterende sprookje voor de hele familie!

The Simon & Garfunkel Story

Internationale hitshow

Aanvang
Locatie
De Reggehof, Goor

Het fascinerende verhaal van twee jonge jongens uit Queens, New York die 's werelds meest succesvolle muzikale duo aller tijden werden.