Tuinen & Parken

Van de zeven kastelen in de Hof van Twente zijn diverse landgoederen en prachtige tuinen opengesteld voor het publiek. Eeuwen tuinarchitectuur worden erin weerspiegeld. Bezoek de tuinen van kasteel Twickel bij Delden, die van Het Warmelo in Diepenheim of bij kasteel Wegdam in Markelo. Heerlijke geurende rozen ruiken? Dan kan bij Kwekerij De Border achter de oude kasteeltuinmuur van Twickel. Wie van bloemen-, planten- of bomenpracht houdt, kan ook één van de bijzondere particuliere tuinen bezoeken.

 1. Belevingspark CactusOase

  Belevingspark CactusOase

  Adres
  Jongermanssteeg 6, 7261KA Ruurlo

  Flora, fauna, modelspoor, indianen en boerderijleven, alles in een overdekte ruimte van 6000 m2. Voor jong en oud.

 2. Kasteel Twickel

  Kasteel Twickel

  Adres
  Twickelerlaan 7, 7495VG Delden

  Kasteel Twickel, net buiten Delden, ligt temidden van een prachtig landgoed van 4000 hectare. Het landgoed, met de prachtige kasteeltuinen, is absoluut een bezoek waard!

 3. Landgoed Warmelo

  Landgoed Warmelo

  Adres
  Stedeke 11, 7478RV Diepenheim

  Middeleeuws Kasteel in Diepenheim met opengestelde tuinen. In het verleden heeft Prinses Armgard, de moeder van Prins Bernhard, hier gewoond.

 4. De tuinen van Diepenheim

  De tuinen van Diepenheim

  Adres
  Broenshof 3, 7478AS Diepenheim

  Kunst in de openbare ruimte is een leidend element voor Kunstvereniging Diepenheim, evenals ruimtelijke kunst. Met exposities, manifestaties en kunst in de openbare ruimte verrast de Kunstvereniging zowel lokale kunstliefhebbers als mensen van verder weg.

 5. De Border

  De Border

  Adres
  Twickelerlaan 13, 7495VG Ambt Delden

  Kwekerij de Border in Ambt Delden is een begrip in Twente als het gaat over rozen en vaste planten. Voor de tuinliefhebber een waar paradijs!

 6. Moestuin kasteel Twickel

  Moestuin kasteel Twickel

  Adres
  Twickelerlaan 11, 7495 VG Ambt Delden

  Naast de tuinen van Twickel ligt aan de Twickelerlaan 11 te Ambt Delden de ommuurde moestuin. Hier worden als vanouds groente, fruit en bloemen gekweekt.

 7. Hostatuin Het Gazebo

  Hostatuin Het Gazebo

  Adres
  Oude Goorseweg 2, 7478AA Diepenheim

  De Belgische kunstenaar Urbain Mulkers (1945-2002) realiseerde in de periode van 1995 tot 1999 een bijzonder Land-Art project: Het Gazebo van Diepenheim.

 8. Labyrint op de Borkeld

  Labyrint op de Borkeld

  Adres
  Borkeldweg 17, 7475RV Markelo

  Sinds mensenheugenis spreken labyrinten tot onze verbeelding, op alle continenten en in alle culturen. Altijd zijn het rustpunten in ons hectische bestaan. Beleving van universele waarden staat centraal, er gaat altijd iets bijzonders van uit. Het labyrint in natuurgebied de Borkeld bied je de mogelijkheid om tot jezelf te komen.

 9. Landgoed Weldam

  Landgoed Weldam

  Adres
  Weldammerlaan 5, 7475MN Markelo

  Landgoed Weldam is één van de grotere landgoederen van Oost-Nederland. De tuinen zijn toegankelijk voor publiek.