Moestuin kasteel Twickel

Vandaag geopend van
Vandaag gesloten
Adres
Twickelerlaan 11, 7495 VG Ambt Delden

Moestuin kasteel Twickel

Naast de tuinen van Twickel ligt aan de Twickelerlaan 11 te Ambt Delden de ommuurde moestuin. Hier worden als vanouds groente, fruit en bloemen gekweekt.

Na 25 jaar van verval werd in 1993 begonnen met de restauratie van de moestuin met al haar karakteristieke elementen zoals de grote pronkkas ('Iron House'), het leifruit langs de muren, de rabarber gebleekt in potten en de sla onder de glazen cloches.

Zo functioneert de moestuin weer als 'gebruikstuin' voor het kasteel en nu ook voor bezoekers van Twickel. Met een grote groep vrijwilligers lukt het om de moestuin weer een levend cultuurmonument te laten zijn.

Evenementen in Hof van Twente

Plantenmarkt Moestuin Twickel

Aanvang
Locatie
Moestuin kasteel Twickel, Ambt Delden

In de moestuin van Twickel wordt zaterdag 9 mei speciaal voor moederdag een verkoop gehouden van bijzondere, eenjarige zomerbloeiers. De liefhebber kan er ook terecht voor groenteplanten, kruiden, kuipplanten en verzorgingstips.

Moestuindag en Open Monumentendag

Landgoed Twickel

Aanvang
Locatie
Moestuin kasteel Twickel, Ambt Delden

Achter de muur van de historische moestuin op Landgoed Twickel is van alles te zien, te doen en te proeven. Een gezellige en leerzame dag voor het hele gezin!