Museum- en expositieboerderij Wendezoele

Vandaag geopend van
Vandaag gesloten
Adres
Twickelerlaan 14, 7491VG Delden

Museum- en expositieboerderij Wendezoele

De museumboerderij Wendezoele geeft bezoekers een beeld over de landbouw en veeteelt in Twente in de jaren 1900 en 1960.

Een traditionele boerderij, daarnaast een Saksische schuur, een wagenloods, een zogenaamde spieker, een kookhok met daarin een ouderwetse bakoven, een paraplu (hooiberg), een geubel (aandrijfmechanisme) en een iemenschoer.

Regelmatig worden wisselende exposities ingericht, deze zijn gedurende de openingstijden te bezoeken. In de wagenloods op het erf zijn werktuigen ondergebracht, die vroeger werden gebruikt in de landbouw, deze werktuigen zijn door de mechanisatie overbodig geworden. Op de akkers worden gewassen verbouwd uit de bovengenoemde tijd, er is een kruiden- en groententuin en een kleine veestapel.

Bekijk het filmpje:

Evenementen in Hof van Twente

Dorsen zoals vroeger

Museumboerderij Wendezoele

Aanvang
Locatie
Museum- en expositieboerderij Wendezoele, Delden

Op zaterdag 26 oktober worden de schoven, die afgelopen zomer zijn geoogst, gedorst. Op verschillende manieren wordt het dorsen gedemonstreerd.

Slachtvisite

Museumboerderij Wendezoele

Aanvang
Locatie
Museum- en expositieboerderij Wendezoele, Delden

Vroeger werd er in november geslacht en daarbij hoorde een slachtvisite. Je krijgt uitleg over het slachten van een varken en kunt de slachtvisite meemaken.