Rondleidingen & Stadswandelingen

 1. Belevingspark CactusOase

  Belevingspark CactusOase

  Adres
  Jongermanssteeg 6, 7261KA Ruurlo

  Flora, fauna, modelspoor, indianen en boerderijleven, alles in een overdekte ruimte van 6000 m2. Voor jong en oud.

 2. Erve Brooks

  Erve Brooks

  Adres
  Broekhuisdijk 5, 7275CB Gelselaar

  Pannenkoeken eten in een oude Saksische boerderij waar van alles te beleven is. Een leuk dagje uit voor de hele familie!

 3. Goors Historisch Museum

  Goors Historisch Museum

  Adres
  Stationslaan 1, 7471AP Goor

  Het Goors Historisch Museum is gevestigd in het fraaie stationsgebouw uit 1865 waar je op twee verdiepingen kunt kennis maken met de geschiedenis van Goor.

 4. Kunstvereniging Diepenheim

  Kunstvereniging Diepenheim

  Adres
  Grotestraat 17, 7478AA Diepenheim

  Diepenheim is gelegen in het Twentse coulisselandschap tussen eeuwenoude landgoederen en telt ongeveer 2.000 inwoners. De locatie, de kwaliteit van het gebodene en de verenigingsstructuur maken Kunstvereniging Diepenheim tot een unieke club. Een plek waar kunstenaars graag komen experimenteren en exposeren. Gerenommeerde curatoren zorgen ervoor dat de Kunstvereniging steeds voorop loopt in de kunstwereld. Kwaliteit en de authentieke sfeer zijn een sterke combinatie.

 5. Landgoedwinkel | Bezoekerscentrum Twickel

  Landgoedwinkel | Bezoekerscentrum Twickel

  Adres
  Twickelerlaan 7, 7495 VG Ambt Delden

  In de Landgoedwinkel vindt u producten van pachters op landgoed Twickel, zoals kaas en Twents landvlees. Daarnaast zijn er ‘Twickel’-producten te koop, zoals boeken, wandel- en fietsroutes, terracotta aardewerk, tafellinnen, wijn, thee, jams, en honing uit de bijenstal van Twickels moestuin.

 6. Museum Eungs Schöppe

  Museum Eungs Schöppe

  Adres
  Goorseweg 1a, 7475BB Markelo

  In Eungs Schöppe is o.a. één van de grootste tentoongestelde klederdrachtcollecties van Oost-Nederland te zien met kostuums uit de periode 1820 - 1940 en een grote collectie Twentse mutsen.

 7. Museum No Hero

  Museum No Hero

  Adres
  Hengelosestraat 2, 7491BR Delden

  Een nieuw kunstmuseum in Delden: Museum No Hero. Het museum heeft een vaste collectie en wisselende tentoonstellingen op het gebied van internationale kunst.

 8. Noordmolen

  Noordmolen

  Adres
  Noordmolenweg 5, 7495VK Ambt Delden

  De Noordmolen op landgoed Twickel is een watermolen van meer dan 650 jaar oud! Hier wordt olie geslagen uit lijnzaad (vlaszaad). Door de eeuwen heen is de molen verschillende malen gerestaureerd. Vanaf 1990 houden vrijwilligers de molen in bedrijf.

 9. Oranjemuseum Nieuwe Haghuis

  Oranjemuseum Nieuwe Haghuis

  Adres
  Prinsendijk 1, 7478PB Diepenheim

  Genieten op z'n Twents in Koninklijke ambiance, dat kan in het Oranjemuseum Nieuwe Haghuis. Bekijk de grote verzameling Oranjecuriosa en Twents boerenantiek.

 10. VVV Informatiepunt Goor

  VVV Informatiepunt Goor

  Adres
  Weversplein 5, 7471VS Goor

  Welkom in Goor! VVV Informatiepunt Goor informeert je graag over o.a. evenementen, attracties, eten en drinken en de overnachtingsmogelijkheden in Goor.