Musea

Hof van Twente kent meerdere (boerderij)musea die zeker de moeite waard zijn! Denk aan het Museumboerderij Eungs Schöppe en het Goors Historisch Museum waar de oude textielnijverheid weer tot leven komt. Stap ook eens binnen bij het Zoutmuseum in Delden of het Tichelmuseum in Markelo. Ben je een royaltyfan, breng dan een bezoek aan het Oranjemuseum in Diepenheim.

 1. Belevingspark CactusOase

  Belevingspark CactusOase

  Adres
  Jongermanssteeg 6, 7261KA Ruurlo

  Flora, fauna, modelspoor, indianen en boerderijleven, alles in een overdekte ruimte van 6000 m2. Voor jong en oud.

 2. Erve Brooks

  Erve Brooks

  Adres
  Broekhuisdijk 5, 7275CB Gelselaar

  Pannenkoeken eten in een oude Saksische boerderij waar van alles te beleven is. Een leuk dagje uit voor de hele familie!

 3. Goors Historisch Museum

  Goors Historisch Museum

  Adres
  Stationslaan 1, 7471AP Goor

  Het Goors Historisch Museum is gevestigd in het fraaie stationsgebouw uit 1865 waar je op twee verdiepingen kunt kennis maken met de geschiedenis van Goor.

 4. Kunstvereniging Diepenheim

  Kunstvereniging Diepenheim

  Adres
  Grotestraat 17, 7478AA Diepenheim

  Diepenheim is gelegen in het Twentse coulisselandschap tussen eeuwenoude landgoederen en telt ongeveer 2.000 inwoners. De locatie, de kwaliteit van het gebodene en de verenigingsstructuur maken Kunstvereniging Diepenheim tot een unieke club. Een plek waar kunstenaars graag komen experimenteren en exposeren. Gerenommeerde curatoren zorgen ervoor dat de Kunstvereniging steeds voorop loopt in de kunstwereld. Kwaliteit en de authentieke sfeer zijn een sterke combinatie.

 5. Museum Eungs Schöppe

  Museum Eungs Schöppe

  Adres
  Goorseweg 1a, 7475BB Markelo

  In Eungs Schöppe is o.a. één van de grootste tentoongestelde klederdrachtcollecties van Oost-Nederland te zien met kostuums uit de periode 1820 - 1940 en een grote collectie Twentse mutsen.

 6. Museum No Hero

  Museum No Hero

  Adres
  Hengelosestraat 2, 7491BR Delden

  Een nieuw kunstmuseum in Delden: Museum No Hero. Het museum heeft een vaste collectie en wisselende tentoonstellingen op het gebied van internationale kunst.

 7. Oranjemuseum Nieuwe Haghuis

  Oranjemuseum Nieuwe Haghuis

  Adres
  Prinsendijk 1, 7478PB Diepenheim

  Genieten op z'n Twents in Koninklijke ambiance, dat kan in het Oranjemuseum Nieuwe Haghuis. Bekijk de grote verzameling Oranjecuriosa en Twents boerenantiek.

 8. Zoutmuseum Delden

  Zoutmuseum Delden

  Adres
  Langestraat 30, 7491AG Delden

  Het Zoutmuseum, gelegen in het historische centrum van Delden, vertelt het complete verhaal over zout in al zijn facetten.

 9. Drawing Centre Diepenheim

  Drawing Centre Diepenheim

  Adres
  Kuimgaarden 1, 7478 AN Diepenheim

  Drawing Centre Diepenheim is, naast de tekencentra in New York en Londen, het derde officiële tekencentrum van de wereld.

 10. Huis Verwolde

  Huis Verwolde

  Adres
  Jonker Emilelaan 4, 7245TL Laren

  Huis Verwolde is een kasteelachtig huis met een tuin, een park en het bosgebied Oranjewoud met vijvers en landbouwpercelen. Het Huis is met een gids te bezoeken. Het onderhuis kun je op eigen gelegenheid bezichtigen. De tuin en het bos zijn vrij toegankelijk.

 11. Graftrommelmuseum

  Graftrommelmuseum

  Adres
  Markeloseweg 135, 7471JD Goor

  Wolter Wiegerinck en Johan Brunnekreeft van Historisch Goor zijn de uitdaging aangegaan om een aantal graftrommels op te knappen. De trommels zijn tentoongesteld in het Graftrommelmuseum op de Algemene Begraafplaats.

 12. Wagenmakerij v.d. Barg

  Wagenmakerij v.d. Barg

  Adres
  Bornsevoetpad 1, 7495VM Ambt Delden

  Sinds 1872 heeft de familie Van den Barg hier een wagenmakerij. Een mooie verzameling gereedschappen is hier bijeen gebracht en op verzoek te bezichtigen.