Kasteel Twickel

Vandaag geopend van
Vandaag 10:00 - 17:00
Adres
Twickelerlaan 7, 7495VG Delden

Kasteel Twickel

Kasteel Twickel, net buiten Delden, ligt temidden van een prachtig landgoed van 4000 hectare. Het landgoed, met de prachtige kasteeltuinen, is absoluut een bezoek waard!

Het afwisselende landschap bestaat uit zacht glooiende akkers en weilanden, bossen en eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen. Daartussen slingeren zich beken en houtwallen. Op het landgoed bevinden zich zo'n honderdvijftig boerderijen, herkenbaar aan zwart-witte luiken, en andere gebouwen zoals twee watermolens, de watertoren en de houtzagerij. Cultuur en natuur gaan op Twickel harmonieus samen. De zorg voor dit alles berust bij de Stichting Twickel.

De tuinen van Kasteel Twickel zijn een onderdeel van een uniek cultuurhistorisch erfgoed. Naast het uit 1347 stammende kasteel ligt een formele tuin met vormsnoeifiguren in buxus en taxus. De laatste barones ontwierp de rotstuin in Victoriaanse stijl. Het uitgestrekte park (20 ha.) met vijvers en een wildbaan dateert uit de 18e eeuw.

Naast de tuinen van Twickel ligt aan de Twickelerlaan 11 te Ambt-Delden de ommuurde moestuin. Hier worden als vanouds groente, fruit en bloemen gekweekt. Ook ligt aan de Twickelerlaan de landgoedwinkel. Hier kun je terecht voor allerlei "Twickeldingen" en voor een kopje koffie of thee.

Honden zijn helaas niet toegestaan.

Wandelen op landgoed Twickel
De Umfassungsweg is een wandelroute van ca. 11 km die de mooiste landschappen van het landgoed Twickel in een vloeiende lijn met elkaar verbindt. Download hier de route.

Op Landgoed Twickel is de eerste wandelroute in een serie routes op kastelen en buitenplaatsen met focus op spreiding gerealiseerd door Visit Twente i.s.m. NBTC Holland Marketing. Download hier de Nederlandse of Duitse versie.

Flyer
Download hier de flyer van Landgoed Twickel.

Evenementen in Hof van Twente

Rie Kimura & Pieter-Jan Belder

Concert

Aanvang
Locatie
Kasteel Twickel, Delden

Op dinsdag 24 maart komt het duo Belder-Kimura naar Kasteel Twickel, ze zijn gespecialiseert in historische uitvoeringspraktijk.

Belinfante Kwartet

Concert

Aanvang
Locatie
Kasteel Twickel, Delden

Het Belinfante Kwartet is een jong en dynamisch strijkkwartet uit Nederland. Ze hebben onder andere op podia's gestaan in Nederland en Spanje. Spelen stukken uit het kernrepertoire met frisse energie!