Galerieën & Ateliers

Diepenheim wordt ook wel de broedplaats voor kunstenaars en theatermakers genoemd. Het telt verreweg de meeste galerieën en ateliers per m2 in de Hof van Twente. Gaat u naar het charmante vestingstadje Delden? Breng dan zeker een bezoek aan Kunststation Delden. Dit voormalig stationsgebouwtje herbergt steeds wisselende kunstwerken die u ziet als door een kijkdoos. Ook in het oude centrum van Delden vindt u fraaie galerieën die (vrijwel) dagelijks geopend zijn.

 1. Atelier de Schöppe

  Atelier de Schöppe

  Adres
  Weldammerstraat 1, 7496PZ Hengevelde

  Tineke Goorhuis opende in 2010 de deuren van atelier de Schöppe, dat in in het prachtige natuurgebied Weldam tussen Hengevelde, Goor en Diepenheim ligt. Ook zonder talent of ervaring maak je hier de mooiste schilderkunst.

 2. Galerie Karin Hodes

  Galerie Karin Hodes

  Adres
  Grotestraat 58, 7478AD Diepenheim

  In de galerie is een doorlopende expositie ingericht van Karins eigen glaskunst. Karin ontwerpt en maakt o.a. wandobjecten, sculpturen, schalen en (hals)sieraden van Bullseye glas. Abstracte objecten die zich kenmerken door strakke vormen en lijnen en harmonieuze kleurencombinaties.

 3. Kunstvereniging Diepenheim

  Kunstvereniging Diepenheim

  Adres
  Grotestraat 17, 7478AA Diepenheim

  Diepenheim is gelegen in het Twentse coulisselandschap tussen eeuwenoude landgoederen en telt ongeveer 2.000 inwoners. De locatie, de kwaliteit van het gebodene en de verenigingsstructuur maken Kunstvereniging Diepenheim tot een unieke club. Een plek waar kunstenaars graag komen experimenteren en exposeren. Gerenommeerde curatoren zorgen ervoor dat de Kunstvereniging steeds voorop loopt in de kunstwereld. Kwaliteit en de authentieke sfeer zijn een sterke combinatie.

 4. Drawing Centre Diepenheim

  Drawing Centre Diepenheim

  Adres
  Kuimgaarden 1, 7478 AN Diepenheim

  Drawing Centre Diepenheim is, naast de tekencentra in New York en Londen, het derde officiële tekencentrum van de wereld.

 5. Het Loket | Kunststation Delden

  Het Loket | Kunststation Delden

  Adres
  Stationsweg 5, 7491AP Delden

  Een vernieuwend sociaal kunstplatform dat gerund wordt door de organisatie MIKC, kunstenaars en vrijwilligers. Actuele maatschappij kritische onderwerpen worden door kunstprojecten, thema exposities en social design tot uiting gebracht.

 6. Perron 1 | Kunststation Delden

  Perron 1 | Kunststation Delden

  Adres
  Stationsweg 5, 7491 AP Delden

  Een vernieuwend sociaal kunstplatform dat gerund wordt door de organisatie MIKC, kunstenaars en vrijwilligers. Actuele maatschappij kritische onderwerpen worden door kunstprojecten, thema exposities en social design tot uiting gebracht.

 7. Atelier Arti-Rita

  Atelier Arti-Rita

  Adres
  't Schoman 19, 7478RP Diepenheim

  Kleuren kun je mengen woorden niet. Schilderkunst voor binnen en buiten. Swingen met spons of andere materialen is de passie van Rita. Kleur bekennen, het liefst met acrylverf.

 8. Atelier Jan Broeze

  Atelier Jan Broeze

  Adres
  Enterweg 10, 7475TK Markelo

  Jan Broeze (1896 - 1983) is een Twentse schilder van boeren komaf uit het buurtschap Elsenerbroek tussen Goor en Enter. Zijn atelier is gerenoveerd en nu te bezichtigen als de deur openstaat. De toegang is gratis.

 9. Galerie Àlafran

  Galerie Àlafran

  Adres
  Grotestraat 45, 7478AB Diepenheim

  Galerie Àlafran is gevestigd in een oude bakkerij in het centrum van Kunststadje Diepenheim. In de galerie worden werken getoond van professionele kunstenaars.

 10. Cultureel Centrum Het Beaufort

  Cultureel Centrum Het Beaufort

  Adres
  Burgemeester De Beaufortplein 1, 7475AG Markelo

  Het Beaufort is het voormalige gemeentehuis van de gemeente Markelo en is in 1872 gebouwd. Het “oude” gemeentehuis blijft echter een huis van de gemeente want het is inmiddels verbouwd tot een cultuurhuis. Het voormalige gemeentehuis is vernoemd naar Jonkheer meester A.J. de Beaufort. Hij was van 1948 tot 1966 burgemeester van Markelo.